2016. aastal oli Kyrie Irving korvpalli üks populaarseim täht. Cleveland Cavaliers oli juunis NBA finaalis Golden State Warriorsi vastu taga mängudega 1:3, ent seeria viiendas kohtumises tõi ta sarnaselt LeBron Jamesiga 41 silma. Seeria otsustati seitsmendas matšis, kus 53 sekundit enne kohtumise lõppu oli tablool 89:89 viik. Kuid siis sopsas Irving kaugviske ja Clevelandi linn võitis 52-aastase vaheaja järel suures liigas tiitli. Seejärel läks ta 2016. aasta olümpiale, kus tuli koos USA koondisega koju esikohaga - samal suvel on NBA meistritiitli ja olümpiakulla võitnud vaid LeBron James, Michael Jordan ja Scottie Pippen. Üks vägevam nimi kui teine.

Eelkõige jäi 188 cm pikkune Irving silma oma imelise pallikäsitlusega - 2011. aasta draftis esimesena valitud korvpallur saatis kümnete erinevate petetega vastased kohvile ning pakkus seejärel korvis all imelisi „tsirkuseviskeid.“ Suure tõenäosusega on ta peale Allen Iversoni lõpetamist osavaim NBA korvpallur (mitte parim, vaid osavaim - E. K.). 2014. aastal MM-kulla võitnud ja USA parimaks korvpalluriks valitud Kyrie oli meeletult populaarne ka fännide seas. Kümme aastat tagasi lõi plakatipoiss Pepsi reklaamide jaoks onu Drew tegelaskuju, kus ta vanainimeseks maskeerituna tegi tänavakorvpalli platsidel noortele säru. 2018. aastal ilmus ka Uncle Drew komöödiafilm, mis 18 miljonilise eelarve juures tegi kassat 50 miljoni eest.

30-aastane Irving võiks olla praegu oma oskuste ja populaarsuse laineharjal. Ent selle asemel on ta platsiväliste tegudega põletanud nii palju sildasid, et tema NBA karjääri jätkumine on suure küsimärgi all. Mis läks viimasel viiel aastal valesti?

1. 2017. aasta veebruar. Irving pani kahtluse alla, et maakera on ümmargune