Väljaanne The Athletic teatas esmaspäeval, et Liverpooli omav investeerimisfirma Fenway Sports Group plaanib oma kasuliku investeeringu lähitulevikus rahaks teha.

Ameerika firma omandas Inglismaa kuulsa klubi 2010. aastal umbes 300 miljoni naela eest ning on ilmselge, et FSG teeniks nüüd tohutu kasumi.

Finantsajakiri Forbes hindas eelmise aasta aprillis Liverpooli väärtuseks umbes 4,1 miljardit eurot. Kallima hinnaga on maailma vutiklubidest vaid Madridi Real, Barcelona, Manchester United ja Müncheni Bayern.

Eelmisel suvel vahetas näiteks Inglismaa tippmeeskond Chelsea omanikku ning klubi läks müügiks ligi 4,5 miljardi euroga.

„FSG poole on korduvalt pöördunud kolmandad isikud, kes on soovinud saada Liverpooli omanikuks. Oleme juba varem öelnud, et sobivate asjaolude ja tingimuste korral võiks mõelda uutele omanikele, kui see on klubi huvides,“ ütles FSG esindaja The Athleticule.

USA-s asuvale Fenway Sports Groupile kuulub ka pesapalliklubi Boston Red Sox ja enamusosalus NHL-i hokiliigas mängivast Pittsburgh Penguinsist.

2011. aastal sai Liverpooli üheks omanikuks ka korvpallitäht LeBron James, kes ostis 4,7 miljoni naela eest 2% klubi aktsiatest.