Seitsmekordne maailmameister läks finaalis vastamisi maailma nelja numbri Judd Trumpiga. Tänavuse MM-i finaali kordusetenduse võitis O'Sullivan 10:6.

Kaheksandas frame'is sai Trump hakkama aga maksimumseeriaga ehk teenis järjest 147 punkti. 147-punktiline seeria on snuukrimaailmas kõrgelt hinnatud ning enamikel turniiridel on selle eest määratud ka eraldi auhinnaraha. Kui snuukris on tavaline, et konkurent õnnitleb sportlast maksimumseeria puhul, siis pühapäevases finaalis O'Sullivan Trumpi kätt suruma ei läinud. Trump tegi võiduka frame'iga seisuks 2:6.

O'Sullivani käitumine tekitas snuukrimaailmas palju vastukaja ning seda kritiseerisid ka mitmed konkurendid. „See ei ole otseselt reegel, aga minu arust pole seda varem juhtunud. Võtta kaks sekundit, et kellelegi austust näidata, ei ole liiga palju küsitud inimeselt, keda paljud austavad,“ kirjutas endine maailma neljas number Mark Allen.

Tele-eetris kritiseerisid O'Sullivani seitsmekordne maailmameister Stephen Hendry ja endine maailmameister Ken Doherty. „Keegi ei nautinud vastaste head mängu vähem kui mina, aga mine suru tema kätt,“ vahendas Daily Mail Hendry sõnu. „Trump tegi 147, see on finaal ja sina oled 6:1 ees. See on uskumatu.“

„Olin veidi üllatunud, et Ronnie ei läinud tema kätt suruma,“ lisas Doherty. „Ta isegi ei reageerinud sellele.“

Trump suutis finaalis vähendada kaotusseisu 6:7 peale, aga seejärel võitis O'Sullivan kolm frame'i järjest. O'Sullivan võitis koos tiitliga 150 000 naela auhinnaraha. Trump teenis 60 000 naela.