Eesti rahvuskoondis, kes jõudis MM-valikmängude teise ringi ehk Euroopa 24 tugevaima riigi sekka, kuulub ühte alagruppi Soome, Rootsi ja Sloveeniaga ning eelmisest ringist tuttavate Saksamaa ja Iisraeliga. Kaheksa mängu järel asub Eesti koondis alagrupis kuuendal kohal, kui kaheksast mängust on võidetud kaks.

Rootsi ehk Eesti koondise reedene vastane Saku Suurhallis, on kaheksa mänguga kogunud kolm võitu ning viis kaotust, kui korra on alistatud Soome ning Iisrael ja eelmisest ringist tugev Horvaatia koondis, kes jäi valikmängude teisest ringist välja.

Soome koondis, kellega Eesti kohtub tuleva nädala esmaspäeval (14.11), kindlustas aga augusti lõpus toimunud valikmängude aknas esimese Euroopa koondisena koha MM-finaalturniiril, mis peetakse 2023. aastal Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias.

Eesti meeste korvpallikoondise koosseis: Kristian Kullamäe, Kasper Suurorg, Märt Rosenthal, Mikk Jurkatamm, Leemet Böckler, Robert Valge, Hugo Toom, Artur Konontšuk, Joonas Riismaa, Kregor Hermet, Mihkel Kirves, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Matthias Tass.

Mitmed puudujad

Nagu arvata võis, pole nimekirjas Euroliiga klubi Baskonia duot Maik-Kalev Kotsarit ja Sander Raiestet. „Nii palju kui mina asjadega kursis olen, siis jääme siia,“ ütles Kotsar möödunud nädalal Delfile. See on ka loogiline, sest mõni nädal tagasi tekkinud lootus, et Euroliiga toob järgmise nädala mängud varasemaks, teoks ei saanud.

Hispaanias pallivatest palluritest jääb eemale ka esiliigaklubi Gipuzkoa Basketi mängumees Rauno Nurger. „Pigem otsustame, et jään klubi juurde. Põhjus on puusas, et seda hoida ja keha eest hoolitseda. Tahame, et taastuksin 100%. Eks see vigastus tulnud ka koormuse tõttu. Pärast klubihooaega saime nädal-kaks vabaks, siis panime juba koondisega edasi. On olnud pikk aasta. Kui tulin siia, oli tunne, et on juba hooaja keskpaik,“ rääkis Nurger hiljuti Delfile.

Koondisest on eemal vigastuste tõttu eemal ka Sassari (Itaalia) mängumees Kaspar Treier ja Poola klubis Wloclaweki Anwil hooaega alustanud Janari Jõesaar. USA-s pallivatest eestlastest jäävad nimekirjast välja Arizona Wildcatsi ülikoolitiimi mehed Kerr Kriisa ja Henri Veesaar ning NBA G-liigas mängiv Henri Drell (Windy City Bulls).

Septembris EM-finaalturniiril osalenud mängijatest ei ole koosseisus ka Martin Dorbekit ja Sten-Timmu Sokku.