Serblane Djokovic võitis avaseti 6:3. Teises setis pääses Rune 3:0 juhtima ning edu enam käest ei andnud. Otsustavas setis jäi Rune taha 1:3, kuid suutis seisu viigistada. 5:5 seisul murdis ta ise Djokovici pallingu ning suutis seejärel oma servigeimi hoida. Matši viimaseks jäänud geimis päästis taanlane koguni kuus murdepalli. Võidu realiseeris ta teisel matšpallil. Kohtumine kestis kokku kaks tundi ja 34 minutit.

Rune ja Djokovic tunnustasid finaali järel üksteist. „Sa oled üks minu lemmikmängijaid. Olen jälginud sind lapsest saadik ja au on sinuga väljakut jagada,“ rääkis võidumees Rune mängu järel. „Nautisin siin turniiril olemist väga ja ei jõua oodata järgmisel aastal siia naasmist.“

Esmaspäeval avaldatavas uues ATP edetabelis esmakordselt esikümnesse tõusev 19-aastane taanlane on esimene tennisist, kes ühel turniiril alistanud viis esikümne mängijat. Teel tiitlini alistas Rune alates teisest ringist järjest poolaka Hubert Hurkaczi (ATP 10.), venelase Andrei Rublevi (ATP 9.), hispaanlase Carlos Alcarazi (ATP 1.), kanadalase Felix Auger-Aliassime'i (ATP 7.) ja finaalis Djokovici.

Rune jõudis neljandat ATP turniiri järjest finaali ning on viimasest 21-mängust võitnud 19. Ta triumfeeris oktoobris ka Stockholmi ATP 250 turniiril. Pariisis võitis ta karjääri esimese ATP 1000 tiitli.