Kohtumise normaalaeg lõppes skooriga 2:2 ning lisaajal anti võimalus ka Gareth Bale’ile, kes vahetati mängu 97. minutil. Esmalt hakkasis LA FC jaoks seejärel asjad aga viltu vedama. Los Angelese klubi jäi 116. minutil vähemusse, kui punase kaardi sai nende väravavaht Maxime Crepeau.

Lisaaja neljandal üleminutil läksid LA FC jaoks asjad veelgi hullemaks, kuna Jack Elliott viis Philadelphia Unioni juhtima. Kaheksandal üleminutil jõudis kätte Bale’i tähetund. Aastate jooksul Madridi Reali ja Walesi koondise eest mitmeid olulisi väravaid löönud Bale saatis peaga palli võrku ning tegi seisuks 3:3.

Penaltiseerias kerkis sangaris LA FC puurilukk John McCarthy, keda Philadelphia mehed üle mängida ei suutnudki. LA FC võitis penaltiseeria 3:0.

2018. aastal MLS-iga liitunud LA FC jaoks oli see esimeseks meistritiitliks. Tänavu põhihooaja võitnud LA FC oli põhihooajal parim ka 2019. aastal, kuid toona jäädi play-off’is pidama poolfinaalis.

Gareth Bale’i ootab peagi ees aga veelgi suurem katsumus. Nimelt vedas ta Walesi koondise 64 aasta pikkuse pausi järel MM-finaalturniirile. Wales kuulub MM-il B-alagruppi koos Inglismaa, Iraani ja USA-ga.