Mullu Saudi Araabia rikaste omanike kätte läinud Newcastle on alustanud hooaega suurepäraselt ning hoiab neljandat kohta. Samas kaotavad nad liidrikohal asuvale Arsenalile, kes on pidanud ühe mängu vähem, seitsme punktiga.

„Newcastle'il on hea peatreener (Eddie Howe) ja tippklassi mängijad,“ ütles Guardiola, vahendab BBC Sport. „Ma kujutan ette, et nad jäävad sinna (tabeli etteotsa - toim.) pikaks ajaks.“

„Nad on keskväljal füüsilised ja nende intensiivsus ilma pallita on muljetavaldav. Samuti ei mängi nad tänavu Euroopas, mis on suur eelis, sest kui saabuvad viimased kuud, on neil energiat,“ lisas Guardiola.

Hispaanlane märkis, et peakandidaat Inglismaa meistritiitlile on siiski Arsenal. Suures konkurentsis on tema sõnul ka Chelsea, Tottenham ja Manchester United. Guardiola ei kanna maha veel ka Liverpooli, kes kaotab Arsenalile juba 15 punktiga.

„Neil on sama peatreener ja koosseis, mis suutis võita 18 matši järjest. Miks nad seda uuesti teha ei võiks?“ ütles Guardiola.

Premier League`i liidril Arsenalil on 12 vooru järel 31 punkti, Manchester City on kogunud 29 ning mängu enam pidanud Tottenham 26 silma.