30-aastane Brooklyni meeskonna staar postitas möödunud nädalal sotsiaalmeediasse lingi dokumentaalfilmist „Heebrealased neegritele: ärka üles must Ameerika!“ („Hebrews to Negroes – Wake Up Black America“), mis on täis antisemistlikke valeväiteid. Irving sai seejärel kriitikat igalt poolt, alates juudikogukondadest ja lõpetades Netsi omanikuga.

Nets määras hiljem Irvingile viiemängulise võistluskeelu, mille jooksul ta palka ei saa.

Kõige suurem tagasilöök tabas Irvingit aga Nike`i poolt, kes lõpetas temaga sponsorlepingu. USA meedia teatel oleks korvpallur selle kontrahtiga tänavu teeninud 11 miljonit dollarit.

Lisaks otsustas Nike lõpetada koostööprojekti, mille kohaselt oleks juba järgmisel nädalal turule toodud Irvingu nime kandvad uued korvpalliketsid Kyrie 8.

Irving teatas sel nädalal, et ei soovinud halba ja annetas oma sõnade tõestamiseks pool miljonit dollarit vihkamise vastu võitlevale organisatsioonile.

„Seisan vastu igasugusele vihkamisele ja rõhumisele ning seisan tugevalt igapäevaselt tõrjutud kogukondade eest,“ ütles Irving koos Netsiga avaldatud pöördumises. „Olen teadlik oma postituse negatiivsest mõjust juudi kogukonnale ja võtan vastutuse. Ma ei usu, et kõik dokumentaalfilmis öeldu oli tõsi ja see ei peegelda minu moraali ja põhimõtteid.“