Sel nädalal hakkasid meedias levima pildid Soome metsade vahel toimunud Hyundai Rally1 masina testimisest, kus spekuleeriti, et rooli taga oli soomlane Suninen.

Tänavu Hyundai ridades WRC2 sarjas võistlev Suninen kinnitas DirtFishile, et spekulatsioonid vastavad tõele. „See olen tõesti mina,“ rääkis soomlane.

Hyundail oli sel nädalal kavas kolmepäevane testiperiood, kust ühe sõitjana võttis osa Thierry Neuville. Kuna Ott Tänaku koostöö Hyundaiga saab koos järgmisel nädalal toimuva Jaapani ralliga läbi, oli üks testikoht avatud ning Suninen haaras võimalusest kinni, vahendas DirtFish. See on esimene kord, kui Suninen sai Hyundai Rally1 autot testida.

Seoses Tänaku ja Oliver Solbergi lahkumisega on rallimaailmas üheks küsimuseks, kes uuel hooajal Lõuna-Korea autotootja Rally1 programmis Neuville'i kõrval sõitma hakkavad. Mida toob tulevik Suninenile? „Minu eesmärk on endiselt täiskohaga Rally1 autosse istuda, kuid oleksin rahul ka pooliku programmiga. Tean, et suudan olla kiire, eriti kiiretel kruusarallidel. Samuti ka Portugali või Sardiinia tüüpi etappidel,“ arutles ralliäss. „Usun, et Hyundai lasi mul testida, sest nad usaldavad minu auto arendamise oskusi ning saan aidata neil ka Rally1 masinat edasi arendada.“

„Raske on öelda, mida tulevik toob, aga positiivseid märke on näha,“ lisas ta.

Suninen võidutses Hyundai Rally2 autoga hiljutisel Kataloonia MM-rallil. Ta võtab osa ka järgmise nädala Jaapani etapist.