„Minu pere ja lähedased on otsustanud innustada mind veel üheks võitluseks. Nii enda kui teiste sportlaste nimel, kes võivad ebaõiglaselt samasse olukorda kaevata,“ teatas Nabi pressikonverentsil. „Olen otsustanud kaevata CAS-i otsuse edasi Šveitsi ülemkohtusse. Eesmärk on luua pretsedent, mis lubaks tühistada otsuse reegleid rikkunud sportlaste osas ka siis, kui ta ei suuda tuvastada juhusliku saastumise allikat.“

Antidopingu ja Spordieetika SA nõukogu liige Kristjan Port rääkis Delfile, et Šveitsi ülemkohtusse minekuks on dopingujuhtumite puhul tavaliselt põhjust siis, kui rikutud on protseduurireegleid. Port hindas ebatõenäoliseks, et Nabi juhtum seal arutlusele võetakse. „Peamine, millele saab apelleerida on see, kui kohtuprotseduurides on midagi ekslikku olnud. Ma polegi aru saanud, et mis peamine võti on, mida nad lahendama hakkavad,“ kommenteeris Port, kelle sõnul Eesti Antidoping selles vaidluses enam osaline pole.

Aastate jooksul on spordimaailmas olnud palju dopinguga seotud juhtumeid, kus sportlane kaebab rahvusvahelise spordiarbitraaži CAS-i otsuse edasi Šveitsi ülemkohtusse. Delfi meenutab kaht juhtumit, millest ühes sportlane jäi kaotajaks ning teisel juhul kaebas atleet otsuse koguni kaks korda edasi.