Kogu kohtumist kontrollinud Baskonia võitis avaveerandi 35:20, poolajaks kasvas võõrustajate eduseisu 63:42 peale. Kolme veerandaja järel juhtis Baskonia juba 90:67. Lõpuks võttis Hispaania klubi ülikindla 116:87 võidu.

Kotsar ja Raieste kuulusid mõlemad Baskonia algviisikusse, tehes ühtlasi Eesti korvpalliajalugu. Kunagi varem pole ühes Euroliiga matšis kaks eestlast sama võistkonna eest põhikoosseisu kuulunud.

Kotsar rassis platsil 21 minutit, mille jooksul viskas 18 punkti (vabavisked 4/6, kahesed 7/9). Eestlase arvele kogunes veel kaks lauapalli, üks resultatiivne sööt, kaks pallikaotust ja üks blokeeritud vise. Raieste kogus 19 minutiga seitse punkti (kahesed 2/2, kolmesed 1/3). Lisaks võttis ta ühe lauapalli, jagas kaks tulemuslikku söötu, tegi ühe vaheltlõike ja pallikaotuse.

Markus Howard viskas võitjate kasuks üleplatsimehena 23 punkti. Darius Thompson lisas 15 ja Vanja Marinkovic 14 silma. Maccabi resultatiivseim oli Lorenzo Brown 20 punktiga. Josh Nebo arvele jäi 16 punkti.

Nii Baskonial kui Maccabil on nüüd tabelis neli võitu ja kaks kaotust.

Müncheni Bayern (1-5) avas neljapäeval Euroliigas võiduarve, alistades kodus 81:78 tiitlikaitsja Istanbuli Anadolu Efesi (2-4). Madridi Real (3-3) oli võõrsil 83:77 parem Milano Olimpiast (3-3). Õhtu viimases mängus võttis Belgradi Partizan (3-3) võõrsil 91:89 võidu Ateena Panathinaikose (1-5) üle.

Enne mängu: Maccabil on küll Baskoniast rohkem staare ja paberil võiks neid favoriidiks pidada, aga Iisraeli tiim on kõik neli võitu saanud koduväljakul. Ainus kaotus tuli Istanbulis sealse Fenerbahce vastu, skoor jäi Maccabi poolelt vaadates 71:86.

Maccabit veab tagapaar Lorenzo Brown - Wade Baldwin. Brown on visanud keskmiselt 15,6 punkti ja andnud 7,8 korvisöötu. Baldwini arvel on seni 15,2 punkti ja 4,6 söötu. Korvi all hakkavad Kotsariga heitlema Josh Nebo, Alex Poythress ja Roman Sorkin.

Kotsar on Euroliigas keskmiselt 22 minutiga visanud 11,4 punkti ja võtnud 3,8 lauapalli. Kahepunktivisete tabavus on esmaklassiline 77,1, vabaviskeid on tsenter sisse saanud vaid 25 protsendiga. Raieste on Euroliigas platsil käinud kolmes mängus. Keskmiselt kümne minutiga on tema arvele jäänud 1,3 punkti ja 2 lauapalli.

Vaata ka Delfi videointervjuud Kotsari ja Raiestega, kus eestlased võtavad kokku hooaja alguse ning räägivad Raieste palju kõmu tekitanud eemaldamisest eelmise nädala mängus Bilbaoga: