Cologna võitis nii 2010. aastal Vancouveri, 2014. aastal Sotši kui ka 2018. aasta Pyeongchangi olümpialt kuldmedalid, sealjuures Venemaalt viis ta neid koju kaks. Lisaks on tal kodus neli MK-sarja kokkuvõtte esikoha karikat ja kolm MM-medalit. Möödunud kevadel pani ta suusad varna.

Alates 16. eluaastast pani Cologna kogu oma energia suusakarjääri edendamisele, aga enne seda tõmbasid teda kõikvõimalikud ahvatlused. „Koolis suitsetasin kanepit. Olin seda tüüpi inimene, kellele meeldis kõike katsetada. Olin veidrik ja mässaja. Kuid suutsin suunata oma fookuse kõige tähtsamale eesmärgile ja jõudsin kõigist kiusatustest hoolimata tippu,“ vahendab Šveitsi ajaleht Blick raamatus kirjutatut.

Cologna oli karjääri väga distsiplineeritud treenija ja suure keskendumisvõimega. Kuid samal ajal ta ei pööranud väga suurt tähelepanu oma toitumisele. Šveitslane sõnul tarvitas ta võistlushooajal mõõdukalt alkoholi ja sõi roogi, mis toitumisspetsialistide poolt poleks heaks kiidetud.

„Ma ei jätnud kunagi sõprade korraldatud pidusid vahele. Olen alati nautinud hea maitsega toitu. Ma pole kunagi olnud askeetlik. Võistlushooajal sõin kartuli asemel risotot ja tihti jätsin magustoidu vahele. Mõned mu konkurendid olid teises äärmuses ja sõid hommikusöögiks salatit,“ kirjeldas ta.

Mees võttis sõna ka seksi kohta. Kui üldlevinud arusaama põhjal pärsib võistluseelne seksuaalvahekord meeste hilisemat sooritust, siis Cologna seda meelt pole. „Seks ei muuda sooritust halvemaks. Ega paranda seda,“ lausus suusataja targa mõttetera. „Võistlustel keskendutakse muudele asjadele. Parimal juhul on see kasulik tähelepanu kõrvalejuhtimiseks, aga üldiselt partnerid võistluspaikades ei viibi.“