Viimati alustas mängija NBA hooaega vähemalt seitsme 30-punktilise kohtumisega hooajal 1962-63, kui seda suutis Wilt Chamberlain. Seda vägitegu ongi tehtud vaid neli korda, millest kaks on Chamberlaini, üks Jack Twymani ja nüüd üks ka Doncici nimel.

Doncic on seni visanud keskmiselt mängudes 36,1 punkti. Viimase 60 hooaja esimese seitsme mängu järel on keskmine punktisumma olnud parem vaid Michael Jordanil (37 silma hooajal 1986-87) ja James Hardenil (36,6 silma hooajal 2019-2020).

„See on päris lahe. Väga eriline on näha 23-aastast poissi, kes mängib sellel tasemel. Ta suudab skoorida nii mitmel viisil, ta võib ette võtta selg ees, läbi murda, sopsata kolmeseid või teeb oma väikeseid tagasihüppelt viskeid,“ ütles Mavsi treener Jason Kidd pärast seda, kui Doncic viskas möödunud ööl 103:100 võidumängus Utah Jazzi üle 33 punkti. „Seda on väga lahe vaadata ja Luka on praegu väga keskendunud. Ta tassib praegu seda meeskonda.“

Doncici arvele jäi ka 11 korvisöötu. See oli sel hooajal juba neljas kord, kui ta arvele jäi vähemalt 30 punkti ja 10 korvisöötu. Seda on sama palju kui ülejäänud NBA mängijatel tänavu kokku.

Doncici sõnul õppis ta möödunud aastast, kui ta oli hooaja alguses vormist väljas. „Teadsin, et pean tänavu alustama paremini, sest see, kuidas eelmisel aastal alustasin, polnud vastuvõetav,“ ütles Doncic, kelle visketabavus platsilt on 51,4%. „Püüdsin sellest õppida ja proovin olla parem kui eelmisel aastal.“

Dallas on kirjas neli võitu ja kolm kaotust. Doncic eeldatavasti järjestikuste 30-punktiliste mängude rekordit üle ei löö, sest Chamberlain alustas hooaega 1962-63 23 sellise mänguga.