30-aastane Brooklyn Netsi staar säutsus möödunud nädala lingi „Heebrealased neegritele: ärka üles must Ameerika!“, mis on antisemistlikke valeväiteid täis raamat ja dokumentaal. Irving sai tuld igalt poolt alates juudikogukondadest lõpetades Netsi omanikuga. Viimases NBA TNT ülekande vaheajasõus olid nii Charles Barkley kui Shaquille O'Neal ühel meelel, et Kyrie on idoot. Esimese meelest pidanuks ta teenima mängukeelu ja teise silmis peaks olema sport erinevaid rasse ühendav valdkond.

Kui esialgu polnud Irving nõus oma vaadetest taganema, siis surve alla jäänuna ta lõpuks leebus. Sel nädalal tõdes korvpallur, et ta ei tahtnud halba ja oma sõnade tõestamiseks annetas ta pool miljonit dollarit (mis kurssi arvestades on sisuliselt pool miljonit eurot) vihkamise vastu võitlevale organisatsioonile.

Nii mängija kui tema tööandja tegid ühise avalduse. „Seisan vastu igasugusele vihkamisele ja rõhumisele ning seisan tugevalt igapäevaselt tõrjutud kogukondade eest,“ ütles Irving. „Olen teadlik oma postituse negatiivsest mõjust juudi kogukonnale ja võtan vastutuse. Ma ei usu, et kõik dokumentaalfilmis öeldu oli tõsi ja see ei peegelda minu moraali ja põhimõtteid.“

Lisaks mängijale annetas ka klubi pool miljonit.