Novembris 22-aastaseks saav Zunte ootab veel rahvusvahelise bobisõidu ja skeletoni alaliidu (IBSF) litsentsi. „Kui IBSF võtab EOK (Eesti olümpiakomitee) liikmena vastu, saan hakata Eesti eest võistlema,“ sõnas skeletonsportlane Delfile.

Zunte ema on Eesti kodanik ning nii õnnestus ka sportlasel Eesti kodakondsus teenida. Siinse kultuuri vastu tunneb Zunte suurt huvi. „Vabandan, et ma ei oska nendele küsimustele veel Eesti keeles vastata. Austan aga väga Eesti kultuuri ja keelt ning olen hakanud seda ka õppima,“ avaldas ta.

„Mõtlesin selle üle pikalt ning ei kiirustanud sellega,“ meenutas Zunte, kuidas otsustas Läti spordisüsteemist lahkuda. „Minu eesmärgiks on (2026. aasta) taliolümpia. Nagu suurem osa spordimaailmast, näen ka mina tulevikku nelja-aastase tsüklina.“

„Lätis polnud ma oma plaanis päris kindel, aga Eestis meie nägemus ja eesmärgid olümpiatsükliga seoses klappisid. Mul on hea meel, et mul on selline võimalus antud,“ põhjendas ta valikut. „Pärast esimesi vestlusi EOK-ga mõistsin, kui suur rõhk Eestis olümpiamängudel on. Kriteerium, mille järgi siin sportlasi toetatakse, on minu jaoks selge ja siin hinnatakse kõike seda objektiivselt.“

Kuna Balti maade ainus bobi- ja kelgurada asub Siguldas, jätkab Zunte treenimist siiski Lätis.

Eestil pole skeletonspordis MM-il või MK-sarjas ühtegi kohta välja teenitud. Seega peab Zunte võistlema madalamates võistlussarjades ehk Euroopa ja Interkontinentaalses karikasarjades. Nendelt võistlustelt saab koguda punkte, millega murda MK-sarja.

Muideks, Läti eest võisteldes kindlustaski Zunte lõunanaabritele uueks MM-iks teise pääsme, aga nüüd peab ta Eesti sportlasena otsast peale hakkama. Nimelt kindlustavad madalamates sarjades teenitud punktid koha sportlase riigile, mitte otseselt atleedile endale. „Eesmärgiks on kvalifitseeruda MM-ile,“ vaatas Zunte uue hooaja poole.

Euroopa karikasarja hooaeg algab 18. novembril Lillehammeris. Interkontinentaalsarja esimene etapp peetakse samas paigas nädal varem.

Uus MK-sarja hooaeg algab 25. novembril Kanadas. Järgmine MM toimub juba jaanuari lõpus Šveitsis St. Moritzis.