36-aastane Neuer avaldas, et just isiklik kogemus on põhjuseks, miks ta otsustas koos tennisestaari Angelique Kerberiga asutada nahahooldussarja Newkee, vahendab Eurosport.

„Meil mõlemal on nahahaigustega isiklikud ja valusad kogemused. Angelique’i puhul on tegemist päikesest põhjustatud hüperpigmentatsiooniga. Minu puhul aga nahavähiga, mille tõttu on minu näole tehtud kolm operatsiooni,“ rääkis Neuer pressiteate vahendusel.

„Seetõttu ei saa me kumbki teha kompromisse seoses kaitsega päikese eest. Mina treenin igapäevaselt välitingimustes ning mulle meeldib ka vaba aega looduses veeta,“ põhjendas Neuer, miks ta otsustas lüüa kaasa ettevõttes, mille eesmärgiks on tegeleda nahahooldusega.

Neuer ei ole varasemalt oma terviseprobleemidest avalikult rääkinud. Samamoodi jättis ta pressiteates avaldamata, millal talle nimetatud operatsioonid tehti.

Saksamaa ajaleht Bild kirjutab, et spekulatsioonid Neueri terviseprobleemide osas said alguses 2021. aasta detsembris. Toona oli tema näol suur plaaster ning selle põhjusest avalikult ei räägitud.

Praegu taastub Neuer õlavigastusest ning loodab olla mänguvalmis juba lähinädalatel. Peagi ootab Neuerit ja Saksamaa koondist ees MM-finaalturniir. Neuer on Saksamaa koondist esindanud 113 korda, 2014. aastal krooniti ta ka maailmameistriks.