Esimeses kahes mängus suure kaotuse kirja saanud Eestil oli oht kiirelt ka Rumeenia vastu kaotusseisu jääda. Juba esimesel minutil oli väravas seisnud Silver Rebane sunnitud tõrjetööle, kui blokeeris edukalt jalaga vastaste ürituse, teatab Jalgpall.ee. Eesti jõudis ka ise avaminutitel rumeenlaste karistusalasse, kuid esialgu seal midagi ohtlikku tekitada ei õnnestunud. Läbimurre tuli siiski üheksandal minutil, kui nurgalöögist tulnud pall maandus väravavahi tõrje järel täpselt Sigvard Suppi ette, kes selle edukalt lati alla lõi ja Eesti juhtima viis. Veerandtunni eel oli Eestil võimalus eduseisu suurendada, kuid Evert Talviste löögi päästis suurepärase tõrjega George Ungureanu.

Rumeenial tuli seejärel kaotusseisust välja. 25. minuti alguses pääses äärelt ohtlikult jooksma Ioan Vermesan. Terava nurga alt tehtud löögi tõi Rebane taas ära hea jalatõrjega. Sama minuti lõpus saatis Ianis Tarba Eesti värava poole teele madala löögi, mis lendas rikošeti tõttu nii täpselt posti kõrvale, et Rebasel ei õnnestunud sirutusega palli kätte saada ja tõi tabloole 1:1 viigi. Võõrustajate juhtvärav sündis 34. minutil, kui keskväljal toimunud pallikaotuse järel pääses taas löögile Tarba, kes sel korral lõi palli tugevalt küljevõrku. Rumeenlaste edu suurenes veelgi avapoolaja lõpus, kui Eestil ei õnnestunud karistusalas palli klaariks lüüa ning lõpuks leidis David Pacuraru löök tee väravasse.

Teise kolmveerandtunni alguses vähendas Eesti kaotusseisu minimaalseks, kui Maksim Kalimullin murdis 48. minutil vasakust äärest kasti ja lahendas rünnaku täpse löögiga lati alla. Mõlemad meeskonnad ajasid väravat taga, kuid esialgu see siiski ei õnnestunud. Eesti jaoks muutus seis raskemaks 83. minutil, kui Kaarel Leppsalu teenis teise kollase kaardi ja jättis võistkonna vähemusse. Rumeenia kasutas arvulise ülekaalu ära 88. minutil, kui Alin Cocose penaltipunkti lähistelt tehtud ühe puutega löök läks Rebase selja taha ja tegi lõppskooriks 4:2.

Eesti lõpetas paraku valikturniiri punktideta ja neljanda kohaga. Alagrupi võitjaks tuli täiseduga Belgia, kes alistas täna liidrite heitluses Taani 3:2. Võõrustajariigi Rumeenia saagiks jäi kolm punkti ja kolmas koht.

Koondise peatreener Ats Sillaste võttis tänase kohtumise kokku. „Analüüsides eelmist mängu Taaniga (0:8 kaotus – toim.), oli selge, et kui me mängime alla oma maksimaalse taseme, siis võib see meie jaoks halvasti lõppeda. Kindel eesmärk oli kaitses asjad korda saada, sest kõrge intensiivsusega rahvusvahelistes mängudes on see äärmiselt oluline. Õnneks suutsime täna juhtima minna. Paraku enne vastaste esimest väravat ei saanud me liine paika ja väikese rikošeti abil läks pall väravasse. Teine värav tuli üsna kiirelt otsa ja seal olime võibolla ise liiga naiivsed. Mängisime ennast ise raskesse olukorda. Pärast kolmandat väravat tundus, et mäng võib käest ära minna. Õnneks sai vaheajal kõvemat häält tehtud ja mängijad üles äratatud. Tänu sellele lõime kiirelt ühe tagasi, mis oli ka eesmärk,“ sõnas Sillaste.

„Mängisime täna rohkem sirgjoonelisemalt, et palle kiiremini ette viia. See tekitas vastastele rohkem peavalu ja panime 3:2 peal ka surve peale ja lootsime viigiväravat, aga kahjuks see ei õnnestunud. Oli kõva võitlus, palju vigu ja kaarte. Ma arvan, et näitasime sisu, aga mängijad peavad siit kaasa võtma selle, et endast tuleb maksimaalselt kõik välja pigistada, et järgmistes vanuseklassides rahvusvahelisel tasemel häid tulemusi teha,“ lausus Sillaste kokkuvõtteks.