Austraalia koondis avaldas video, kus 16 mängijat rääkisid muu hulgas võõrtööliste halvast kohtlemisest ja inimõiguste olukorrast Kataris.

Juba eelmisel aastal avaldatud ametlikust raportist selgus, et Katari saabunud võõrtöölised on elanud väga halbades tingimustes ja ehitusobjektidel on olnud tuhandeid surmajuhtumeid. Võõrtöölistelt võeti riiki saabudes nende passid ja neil keelati Katarist lahkuda. Lisaks jättis pururikas naftariik paljudele töölistele palgad maksmata.

„Jalgpalli määratlevad teatud üldised väärtused, nagu austus teiste vastu, usaldus ja julgus. Oma riiki esindades esindame neid väärtusi,“ öeldakse Austraalia koondise videos.

„Saime teada, et otsus anda võistlused Katarile, on viinud lugematu arvu inimeste kannatusteni,“ teatab videos Austraalia poolkaitsja Jackson Irvine.

„Need inimesed ei ole pelgalt numbrid. Nagu meie riigi immigrantidel, on ka neil samasugune julgus ja sihikindlus paremat elu üles ehitada. Austraalia mängijad loodavad, et Katar astub samme võõrtööliste olukorra parandamiseks,“ lisatakse videopöördumises.

Sky News palus Katari mängude korraldajatel kommenteerida austraallaste sõnumit.

„Soovitame mängijatel kasutada oma platvormi oluliste teemade tõstatamiseks teiste jaoks. Oleme pühendunud sellele, et MMil oleks positiivne mõju, eriti nende inimeste elule, kes selle üles ehitasid. Ükski riik pole täiuslik. Ja igal riigil on oma väljakutsed,“ teatas MMi korralduskomitee esindaja.

Tänavune MM algab 20. novembril.

Austraalia koondise pöördumine: