Veel enne meistrite areenile asumist kütsid Saku Suurhalli kuumaks Laura Prits koos oma bändiga Ziggy Wild ning Free Flow tantsutüdrukutega. Seejärel said oma elu vägevaima kogemuse Otepää Motoklubi ja Motoklubi Panter väikesed trialistid, kes said enda oskused proovile panna seni suurimal võistlusplatsil ning rohkearvulise publiku ees sõites.

TRIXS Tallinn 2022

Tulemõll juhatas seejärel maailma paremiku, kes tutvustuse saatel ükshaaval läbi vahekäikude areenile publikut tervitama tulid. Võistlus algas. Esimesena läks katsetele jaapanlane Takahisa „Fujigas“ Fujinami, kes näitas, et mitte asjata ei peeta teda trialimaailmas ka kõige kõvemaks showmeheks. Olgugi, et ta on aktiivsetest treeningutest eemal olnud juba pea aasta, võttis ta kõiki katseid väga südikalt ning pälvis kohe publiku sooja vastuvõtu.

Publik oli erakordne, elades siiralt ja tulihingeliselt kaasa kõikidele võistlejatele. Üksteise järel läbisid võistlejad kõik kuus katset esimeses ringis ning nende lõppedes järgnes kohe atraktiivne paariskatse. Fujigas oli mees, kes pikemalt mõtlemata võttis esimesena ette raja pika finishihüppe, teenides publikult marulised ovatsioonid.

Peale esimest kahte katset väike vaheaega, esines taaskord suurepärane Ziggy Wild. Algas round 3, mis kujutas endast uuesti kõiki kuut suurt takistust, kuid nüüd tuli need läbida vastassuunas. See tegi neist aga sisuliselt uue raja ja sõitjate sõnul palju keerulisema, kui esimeses ringis. Olgu ära öeldud, et enne võistlust said võistlejad katsetega tutvuda ainult ilma tsiklita. Seega esimene raja läbimine oligi alles päris võistluse käigus. See voor hakkas nüüd juba terasid sõkaldest eraldama. Fujigas, Sondre Haga ja Matte Grattarola küll pingutasid meeletult, kuid olid siiski need kolm, kelle jaoks oli võistlus peale seda ringi lõppenud. Formaat nägi ette superfinaali, kuhu pääsesid eelringide kolm parimat ja nendeks olid Jaime Busto, Adam Raga ja Toni Bou.

Superfinaalis näitasid need maailma tippsõitjad oma tõelist palet. Kui üsna kindlalt sõitis ennast kolmandaks Jaime Busto, siis Adam Raga ja Toni Bou vahel kestis tihe rebimine veel viimaste katseteni. Kuid siis tõestas Toni Bou ka Saku Suurhalli publikule, et ta pole asjata 32-korde maailmameister. Konkurentidele enamuses niigi läbimatuteks jäänud katsed võttis Toni ette ja näitas sellist sõidu tehnikat, et paljud vangutavad veel praegugi pead, kui seda vaatepilti meenutavad.

Toni Bou võttis oma ja on esimene TRIXS 2022 võitja Tallinnas. Teiseks tuli Adam Raga, kolmandaks Jaime Busto. Kõik võistlejad said osavõtu eest väärikalt tänatud, samuti ka võistluse mentor ja rajameister Jordi Pascuet.

Võistlusõhtu parimaid oli tänama tulnud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

TRIXS korraldusmeeskond soovib siiralt tänada kõiki toetajaid ja veelkord täiesti uskumatult ägedat publikut. Usume ja loodame, et kohtume juba järgmisel aastal, võistlusel TRIXS 2023.