Nädalavahetusel toimunud Mehhiko GP tähistas Alonso jaoks sel hooajal juba viiendat korda, kui tal on tulnud Alpine'i töökindluse puudumise tõttu võistlus katkestada.

Mõistagi valmistas see hispaanlasele suurt tuska, sest enne mootoriprobleemide ilmsiks tulekut liikus ta kindlalt seitsmendal kohal ning vahe tiimikaaslase Esteban Oconiga oli üle kümne sekundi.

„Ma olen sel hooajal kaotanud umbes 60 punkti ja kui panna need kuus veel sinna otsa, siis teeb see kokku 66 punkti. Ilmselgelt saavad teised sellest kasu ja teenivad rohkem punkte, kui tegelikult väärivad,“ rääkis Alonso pärast Mehhiko GP-d.

Kuigi MM-sarja üldarvestuses edestab Ocon nüüd meeskonnakaaslast 11 punktiga, siis Alonso hinnangul on tegemist täieliku anomaaliaga. „On hämmastav, et sel aastal katkestab ainult üks meie autodest ja see kannab alati numbrit 14,“ vihjas Alonso, et asjad on kahtlased.

„Minu esimesel hooajal McLaren Hondaga oli meil samuti palju katkestamisi, aga siis juhtus see mõlema vormeliga, sel aastal aga ainult autoga number 14,“ lisas kahekordne maailmameister vandenõuteooriale hoogu juurde. „See ei saa olla halb õnn, kui sul tuleb kuus või seitse korda mootorit vahetada, aga ei suuda ikka võistlusi lõpuni sõita.“

„Ma arvan, et nad (Alpine – toim) peavad sellega talvel kõvasti vaeva nägema,“ rääkis Alonso, kes järgmisel aastal hakkab sõitma Aston Martini tiimis.