Kolmapäeval võõrustab pealinnas HC Tallinn Mistrat ning Kehras kohalik Horizon Pulp&Paper SK Tapa/N.R Energy-t. Kusjuures viimased lähevad nädala jooksul vastamisi kahel korral, kui seitsme päeva pärast otsustatakse ka karikavõistluste finaalturniirile pääseja. Tallinnas näeme aga isa-poja rivaliteeti, kui võõrustajate juhendaja Risto Lepp üritab punktiarve avada külaliste eesotsas oleva Jüri Lepa vastu.

Tallinnas toimuvas kohtumises tunnevad võistkonnad teineteist läbi ja lõhki

HC Tallinna ja Mistra hooaja algus on kulgenud väga erinevas võtmes, kui pealinlastel on tõsiseid probleeme koosseisuga, kuid nende vastastel samas pigem vastupidised mured, millised pallurid sel päeval üldse protokolli kirja saavad. See aga väljendub selgelt ka tulemustes, kui HC Tallinnal pole veel meistriliigas punktiarvet avada õnnestunud ning Mistra on tunnistanud vaid Põlva Serviti paremust. Ametlikes kohtumistes tiimid veel sel hooajal vastamisi ei ole läinud, kuid peetud on mitmeid sõprusmänge.

„Oleme sel hooajal teadlikult oma koosseisu kõvasti noorendanud, andes nii võimaluse Tallinnas kasvanud 17-18 aastastele meestele põhikoormat kanda. Mistra vastu oleme pidanud mitmeid kontrollmänge, nii et vastane on meile hästi teada. Nende koosseisus mängivad mitmed pallurid, kes ka HC Tallinna särki kandnud, näiteks 2018. aastal meie ridades karikavõitjaks tulnud Rauno Aus, Enrico Anton ja Armis Priskus. Mistra on Põlva kõrval tänavu üks paremini komplekteeritud tiime, kus noorte kõrvale on võetud mitmed kvaliteetsed leegionärid. Nad mängivad tänapäevast kiiret käsipalli ja sel hooajal on näidanud paremat minekut kui meie,“ alustas HC Tallinna peatreener Risto Lepp.

„Tänavu on meistriliiga tase ühtlasem, kui mina seda oma pika karjääri jooksul mäletan. Aastaid tagasi võis mõne vastase vastu minnes teha eelmisel päeval kõva kangitrenni, enam seda lubada ei saa. Kõigi vastu võitlema minnes tuleb teha korralik ettevalmistus ning iga punkt on tabelit vaadates väga oluline. Meie eeliseks on kolmapäeval kindlasti pikem pink, kuid ega lihtsalt ei tule midagi, seda näitas ka HC Tallinna esimene poolaeg Põlva Serviti vastu,“ kommenteeris Mistra juhendaja Jüri Lepp, kes ise kolmapäevase vastase treeneritoolil nad 2018. aastal Eesti karikavõiduni tüüris.

„Mistrat juhib vana kaval rebane Jüri Lepp, kes pingil kogu tegevust rahulikult kontrolli all hoiab,“ rääkis Risto Lepp vastaste pingil istuvast isast. „Eks kõigi vastu peab mängima, ei ole suurt vahet, kes vastaste treeneritoolil istub. Mina valmistun matšiks nii nagu igaks teiseks,“ jäi Jüri Lepp tagasihoidlikuks küsimuse peale, kas poja vastu ka teistmoodi kogemus tiimi juhendada.

HC Kehra ja SK Tapa jahivad lisapunkte

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja SK Tapa/N.R Energy saavad teineteist järgmise nädala jooksul tundma läbi ja lõhki, kui lisaks meistriliiga kohtumisele minnakse vastamisi ka karikavõistluste korduskohtumises. Meeskondade esimene matš sel turniiril kulges nagu Ameerika mägedel, kui kehrakad võitsid poolaja küll üheksa väravaga, kuid lõpuks võitlesid tapakad vahe vaid üheväravaliseks. Meistriliigas paiknetakse hetkel neljandal ja viiendal astmel, kui N.R Energy meestel on kirjas kaks ja Pulp&Paperil üks võit.

„Varasematel aastatel mõtlesin, et kui näiteks Kehra ja Põlva omavahel iga hooaeg lugematuid kordi vastamisi läksid, et kas nad sellest ära ei tüdine. Nüüd oleme ise selles olukorras, kus peame inimmõtlemise ressursi piirimail mängima ning uue olukorraga harjuma. Proovime sellega kohaneda ning kindlasti läheme matšile vastu võidumõtetega. Peaksime kolmapäeval olema paremad, kui eelmisel korral, kuna tuleme pigem pallitrennide pealt. Kahjuks on meil küll probleeme mõningate vigastustega, kuid õnneks saame kasutada Kaspar Leesi oskusi. Tema annab meile mängutarkust ja mitmekesisust kõvasti juurde,“ analüüsis SK Tapa treener Elmu Koppelmann.

„Ega siin lühikese aja jooksul midagi suurt muutunud ei ole. Eelmised voorud on näidanud, et suudame 30 minutit väga korralikku käsipalli näidata, kuid siis hakkab ebastabiilsus kummitama. Noorte meeste puhul kindlasti füüsises asi ei ole, oleme tihti pallitrennidele eelistanud liha kasvatamist. Ehk on asi pigem mentaalses pooles, kui suudame esimese poolaja üheksaga võita, võtame jala natukene gaasilt maha ja seetõttu võivad asjad kiiresti lagunema hakata. Oleme korraliku videoanalüüsi teinud, meestega vestelnud ning läheme ikka koduväljakul kahe punkti järgi. Kas neist asjadest ka kasu on olnud ning kuidas see õnnestub, selgub juba platsil,“ lõpetas hooaja eel HC Kehra juhendamise üle võtnud endine koondise mängija, Janar Mägi.