Amsterdami Ajaxist tuule tiibadesse saanud ning hiljem Prantsusmaal Lille'i ning Inglismaal Aston Villa ja Evertoni meeskondi esindanud Anwar El Ghazi tõmbas 2015. aastal kahes matšis selga Hollandi koondise särgi. Alates sellest hooajast PSV-d esindav äär pole rohkem Hollandi rahvusmeeskonna ridadesse pääsenud, mistap loodab ta viimasel minutil jõuda MM-ile hoopis Maroko koondisega.

27-aastane El Ghazi jäi hiljuti välja Hollandi koondise peatreeneri Louis van Gaali 55-mehelisest koondise kandidaatide nimekirjast ja nüüd töötab mängija enda väitel (jalgpalluri) kodakondsuse vahetamise paberimajanduse kallal. Kuigi ta on sündinud Hollandis Rotterdami lähedal, siis ta on Maroko päritolu.

Mehe enda sõnul otsustas ta esiti Hollandi eest mängida tänu Cristiano Ronaldo nõuannetele. „Mõtlesin toona sellele pikalt. Mind nõustasid vanemad, perekond, isiklik treener ja ka Ronaldo. Kaasasin kõik oma valikusse,“ rääkis ta toona.

El Ghazi meelest tal polegi häid valikuid. „Kui valin Hollandi, siis ütlevad marokolased, et ma pole tõeline marokolane. Kui valin Maroko, siis ütlevad hollandlased, et ma olen siin sündinud ja kasvanud, mis kuradi valik see on. Annan endast parima,“ selgitas ta.

Ääremängijal käib võidujooks ajaga, sest Maroko peab kahe nädala pärast MM-koondise välja kuulutama.