WBA, WBO ja IBF-i meistrivöö omanik Oleksandr Ussõk alistas sel suvel teist korda järjest Anthony Joshua. Viimase sõnul teda lähiajal ringis enam ei näe, vaid ta üritab korda saada oma vaimse tervise.

Eelmainitud kolm vööd olid pikalt Joshua omanduses, ent 2021. aasta septembris kaotas ta need Ussõkile ning kordusmatšiski tegi ukrainlane talle säru. Kuigi briti promootori Eddie Hearn on varem öelnud, et Joshuat näeb ringis taas selle aasta detsembris, siis poksija enda sõnul pole ta siiani allajäämistest taastunud.

„Viimane võitlus, ma vannun, rebis mind tükkideks,“ nentis Joshua DAZN-ile. „Minul ja kõigil briti fännidel oli selles tiitlimatšis väga palju kaalul. See hävitas mind vaimselt ja mu lähedaste sõnul pean ma aja maha võtma. Füüsiliselt olen ma võitlusteks valmis. Olen sõdalane, kellele meeldib poksida.“

Briti sõnul sai tema vaimule saatuslikuks just Saudi Araabia Jeddah linnas toiminud matš ning ta naaseb ringi alles järgmise aasta kevadel. Ja ka siis ei taha ta poksida mõne tipuga, vaid aste allpool oleva vastasega.

Joshua väitel said talle saatuslikuks fännide suured ootused. „Isegi kui ma ei võitle, siis igapäevaselt käib mu nimi kõikjalt läbi. AJ maine hoidmine on kõva surve. Kui tahad korralikult poksida, siis see on raske. Poksijad on karmid ja sitked, kuid selle alaga kaasneb ka suur vaimne pinge,“ jätkas ta.

Joshual on ringis käimata nii teise briti Tyson Fury kui ka kõva käega ameeriklase Deontay Wilderiga. 33-aastane britt loodab, et hoolimata väikesest pausist suudab ta tulevikus taas tipptasemel heidelda.