Väidetavaks boikoti põhjustajaks on Sky Sportsi reporter Ted Kravitz, kelle subjektiivsed kommentaarid pole hollandlasele sugugi meeltmööda. Nimelt on Kravitz korduvalt mõista andnud, et eelmisel hooajal oleks pidanud maailmameistriks tulema mitte Verstappen, vaid Lewis Hamilton.

Viimaseks piisaks Verstappeni karikas sai möödunud nädalal toimunud USA GP, kus Kravitz ütles järgmist: „Seitsmekordne maailmameister - ütlesin peaaegu kaheksakordne - seitsmekordne maailmameister [Lewis Hamilton] läheb viimasele etapile vastu olukorras, kus üritab võita MM-tiitli, et saada kõigi aegade parimaks, aga selle asemel teda hoopis röövitakse,“ vihjas Kravitz eelmise hooaja Abu Dhabi GP-le.

„[Hamilton] asub uuesti võistlema, aga tema järgmise hooaja auto on saast. Ta ei võida hooaja jooksul ainsatki etappi, aga siis lõpuks naaseb rajale, kus selleks võimalus avaneb. Ta võitleb seal sama tüübi [Verstappeni] vastu, kes võitis eelmisel aastal mälestusväärse sõidu ja suudab teda seekord edestada. Milline imeline stsenaarium ja lugu see oleks olnud!“ kirjeldas Kravitz oma unistuste stsenaariumit, mis paraku ei täitunud, sest lõpuks oli ikkagi Verstappen see, kes Hamiltoni edestada suutis.

Kravitzi sõnavõtt tegi aga karuteene ka Itaalia ja Saksamaa Sky harudele, kellele Verstappen enam intervjuusid anda ei soovi.