Võõrustajad alustasid kohtumist hästi ning avaveerandaeg võideti 18:12. Teisel perioodil said külalised aga mängu paremini sisse ning avapoolaja lõpuks vaatas tabloolt vastu Rapla 39.38 eduseis.

Sarnaselt kohtumise algusele mängis Viimsi ka teise poolaja alguses paremini ning viimasele veerandajale mindi vastu kodumeeskonna 58:53 juhtimisel. Seitse minutit enne mängu lõppu oli Viimsi veel kümne punktiga peal, kuid seejärel tegi Rapla 12:3 vahespurdi ning suutis viimaste rünnakutega mängu enda kasuks kallutada.

Võitjate parimana viskas Tyler Cheese 21 punkti. Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic ja Kendall Stephens lisasid kõik 13 silma. Tomici arvele jäi ka 12 lauapalli.

Viimsi resultatiivseimad olid Siim-Markus Post 17 ja Malik Antonyo Toppin 15 punktiga. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Devin Harris ja Egert Haller, kes viskasid vastavalt 14 ja 12 silma.

Enne kohtumist:

Möödunud hooajal Eesti-Läti liiga debüteerinud klubi peab ümmargust sünnipäeva kell 14 algava minikonverentsiga „Viimsi Eesti korvpallis 20“, mille järel kohtuvad nad Raplaga. Konverentsi kolm teemat on Viimsi Eesti korvpallis & korvpall Viimsis, Viimsi korvpall 2002-2044 ning kahe klubi eestvedajate Tanel Einaste ja Jaak Karpi vestlus teemal Spordi toetamine & klubi majandamine. Jutuajamisi juhib Siim Raudla.

Kell 17 üritavad nii Viimsi kui Rapla võtta hooaja neljandat võitu. Möödunud hooajal Viimsi ridades mänginud Rait-Riivo Laane sõnul on kohtumine väga oluline. „Üritame pärast kahte kaotust võidusoonele tagasi saada. Viimsi/ Sportland on tugev ja sitke meeskond, eriti koduväljakul. Anname endast parima, et see mäng enda kasuks pöörata,“ lausus ta.

Viimsi/Sportlandi abitreener Kristjan Evart möönis, et juubeliüritusega seotud matš on tavalisest erilisem. „Kindlasti oma kodupubliku ees soovime nii rünnakul kui ka kaitses mängida agressiivselt ja oma mängu peale suruda. Korvpalliklubi 20. juubeli puhul soovime kohale tulnud fännidele pakkuda võidukat lahingut ja pikendada võiduseeriat,“ lubas ta.