Kaks olümpiakulda võitnud ja hiljem dopingu tarvitamises süüdi mõistetud endine laskesuusataja Olga Zaitseva ütles ajalehele Izvestija, et kui riigis toimuks üldmobilisatsioon, siis tema oleks valmis Ukraina sõtta minema.

„Minu esimene mõte oli, et kõik peaksid sõtta minema. Ka mina olen selleks valmis. Ma võin tulistada. See on meie kohustus riigi ees. Ma ei kavatse end kuhugi varjata,“ lausus Zaitseva. „Loomulikult peab esmajärjekorras rindele saatma sõjaväes teeninud inimesi, aga kui tuleb üldmobilisatsioon, siis läheme me kõik.“

Zaitseva usub kaljukindlalt Venemaa sõjalisse edusse ja näeb juba ette, kuidas Venemaa saab Ukraina okupeeritud aladelt oma lipu alla uusi sportlasi. „Kõigepealt ootame, kuni kõik rahuneb ja inimesed hakkavad rahus elama. Aga sealne (Venemaale kuuluv) piirkond on kasvanud, mis tähendab, et ka Venemaa sportlaste arv on kasvanud,“ arvas ta.

Zaitseva mõisteti 2017. aastal dopingu tarvitamises süüdi ja teenis eluaegse võistluskeelu, sealjuures tühistati kõik tema tulemused alates 2014. hooajast.

Jaga
Kommentaarid