Meistriliiga käib kolmandale kohale tihe heitlus, sest kolm vooru enne hooaja lõppu edestas Paide Linnameeskond Nõmme Kaljut kahe punktiga. Kui Paide kohtub pühapäeval tiitli kindlustanud Floraga, siis Kalju võõrustas laupäeva õhtul liiga eelviimast satsi Legionit.

Sportland Arenal kukkus esimene suurepärane võimalus Kalju sülle, kui Pavel Marin saatis Aleksandr Volkovi kaitseliini taha jooksu. Esimese ohu likvideeris karistusalast välja tõtanud kollkipper Ivans Baturins, jätkuolukorras sai värava eest proovida Maksim Gussev, ent tema löök läks napilt mööda. Kuigi nõmmekad hoidsid ka edasi initsiatiivi, siis mitmed kornerid ja nurgalöögid suurt ohtu Legioni väravale ei kujutanud ning pikemale mõttepausile mindi 0:0 viigiseisust.

Teisel poolajal kruttis Kalju 186 pealtvaataja ees veelgi tempot juurde ning see tõi tulu 57. minutil, kui Nikita Komissarov riputas karistuslöögist palli kasti ning selle rammis peaga võrku Vladimir Avilov. Kuigi kohtumist kontrollisid jätkuvalt ridamisi võimalusi raisanud kaljukad, siis oma kuldsed võimalused tekkisid ka Legionil. Kuid Erko Jonne Tõugjase pealöök vuhises 88. minutil napilt üle Henri Pergi valvatud värava ja teisel lisaminutil lendas Markus Vaherna lähilöök napilt mööda.

Tõugjase sõnul oli kaotus kibe. „Esimene poolaeg oli kannatamine, aga kaitses olid asjad kontroll all. Neil oli alguses mõni ohtlik moment, aga muud väga ei meenu. Teisel poolajal olid nende standardid ohtlikud. Tundsime, et suutsime neid korralikult kinni hoida, aga eespool ei jätkunud jõudu,“ nentis noor keskkaitsja Soccerneti ülekandes.

1:0 võidu järel on Kaljul tabelis 62 ja ühe mängu vähem pidanud Paidel 61 punkti. Sealjuures järgmise nädala pühapäeval madistavad kaks satsi omavahel. Legion on tabelis 18 silmaga üheksas ning tallinlaste meistriliigasse püsima jäämine selgub üleminekumängudes.

Kalju ässa Pavel Marin sõnul on kolmanda koha võtmine nende teha. „Pidime täna võitma ja kui tahame kolmandat kohta, siis peame ülejäänud mängud ära võtma,“ lausus Marin, kelle sõnul tegi õhtu keeruliseks seegi, et mitmed mehed rassisid platsil pooltõbisena.

Möödunud voorus viigistas Kalju 0:0 Narva Transiga, sel korral suudeti liiga eelviimase satsi vastu lüüa vaid ühe värava. „Mänginud oleme tegelikult okeilt, aga momente ei teki. Tänagi hoidsime enamiku aja palli, kuid teravaid momente oli vähe. Töötasime terve nädala selle kallal, aga on uued treenerid ja nõudmised,“ möönis Marin.