Kohtumist alustas teravamalt Kalev, kes teenis paar nurgalööki, ent neist midagi liialt teravat ei sündinud. Veerandtunnil avasid skoori hoopis võõrustajad. Sander Alex Liit saatis vabalöögi karistusalasse, kus Sten Reinkort suunas palli värava ette, kus selle rammis võrku Mattias Männilaan. Kuigi Kuressaarel oli avapoolajal võimalused eduseisu suurendamiseks, siis puhkama mindi 1:0 seisult.

Teisel poolajal oli mõlemal meeskonnal võimalusi, ent otsustavatel hetkedel polnud ründajate sihik paigas või sekkusid otsustavalt väravavahid. Kohtumine näis päädivat 1:0 võiduga, kuid esimesel lisaminutil suunas Tristan Toomas Teeväli peaga palli värava ette, kust selle toksas võrku 37-aastane vanameister Ats Purje.

Nii sai Kalev sel hooajal esmakordselt Kuressaarelt silma kätte. „Nad olid meie jaoks suur proovikivi, mida me ei suutnudki hammustada,“ nentis kohtumise järel Soccerneti ülekandes Purje. „Varem olime korra väga lähedal, täna lõime nii lõpus ära, et neil polnud aega tagasi lüüa.“

Purje lõi sel hooajal üheksanda värava, sealjuures sahistas ta võrku teist mängu järjest. „Eelmisel aastal mängisin esiliigat, sisse sulandumine Premium liigasse oli üliraske. Tempo oli nii palju kõvem, aga harjusin aastaga ära. Tõestasin endale, et suudan sel tasemel mängida. Läheb ülespoole. Koondise treenerid võiks pilgu peal heita,“ lausus laia naeratusega Purje, kes enda sõnul on rivis ka järgmisel hooajal.

Kuressaare tähtmängija Sander Laht tõdes, et tulemus jäi kripeldama. „Alguses nägime, et plats on väga märg ja mudane. Me tegelikult oleme viimased kolm nädalat kunstmurul treeninud. Väga-väga raske mäng - nii pehme väljak, tuul keerutas ja paar küngast sees. Mõnus sügisene väljak. Lõpuks löödi meile meie oma firmamärgist ehk pall suruti sisse. Võib õnnelik olla, et kindlustasime viienda koha, aga mänguga ei saa rahul olla,“ tõdes ta.

Kuresaare kindlustas 1:1 viigiga endale tabelis viienda koha, Kalev tõusis 34 silmaga jagama seitsmendat positsiooni. Tõsi, nendega samal pulgal olev Tartu Tammeka on pidanud ühe matši vähem. „Kalev ei andnud alla ja me ise ei kasutanud omi kontraid ära. Paar korda võinuks isegi sööta või lüüa, aga asjad olid valesti. Kui oli söödukoht, siis lõin ja vastupidi. Kalev oli tubli, noorte poistega 1:1 viik. Paras sügisene müramine,“ võttis Laht matši kokku.