Oma riiki esindama kutsutust üle kahekümnest pallurist mängivad kaks välismaal: Polina Gorbatsjova Itaalias AC Life Style Erice-s ning Alina Molkova Portugali klubis Lissaboni Benfica. Gorbatsjova koduklubi Erice paikneb hetkel Itaalia kõrgliigas kolmandal kohal, kui hooaega on alustatud nelja võidu ja kahe kaotusega, vahendab Eesti käsipalliliit.

Eestlane on maadelnud pisivigastusetega ning mõned kohtumised ka vahele jätnud, kuid nüüd on platsil tagasi. „Meil on olnud palju muudatusi võistkonna koosseisus. Uus treener, väravavaht ning ka üks mängija Argentiinast, see kõik tähendab, et kokkumängu leidmine võtab veel aega,“ alustas äsja 20-aastaseks saanud tagamängija. Molkova võistkond on Portugalis alustanud ideaalselt, kui meistrivõistlustel jätkatakse kaotuseta, eurosarjas edeneti kindlalt järgmisesse ringi ning hooaja alguse krooniks tuldi ka Superkarika võitjaks.

„Kuna me eelmisel aastal võitsime kõik mängud, siis enne igat matši on pinged suured, ei saa ju kehvemini esineda. Detsembris võitleme Euroopa karikasarjas Borac-i klubiga Bosnia ja Hertsegoviinast ning sealt on selge eesmärk edasi saada. Koosseis on meil suures osas püsinud samana ning naiskonna keemia on seetõttu väga hea,“ lisas Molkova.

Mõlemad naised mängivad ka suurt rolli Eesti koondises ning võtavad oma välismaa kogemused alati laagritesse kaasa, et teisi mängijaid motiveerida ja ka paremaks teha. „Tuleme alati koondisesse positiivsete emotsioonidega. Pärast Soome kohtumist saame kindlasti parema pildi sellest, kuhu poole oleme liikunud. Mängudest saab alati suurema pildi kätte ning siis teame, mida saame veel paremini teha, mis on meie nõrkused ja tugevused ning kuidas edasi liikuma peaksime,“ laususid Alina ja Polina justkui ühest suust.

Eesti naiste koondise kohtumine Soomega: Teisipäev 01.11 18.00 Soome - Eesti Jokirinteen oppimiskeskus (Soomes)

Eesti naiste käsipallikoondis treeninglaagriks: Alina Molkova (Lissaboni Benfica/Portugal), Polina Gorbatsjova (AC Life Style Erice/Itaalia), Diana Laossaar, Anastassia Volkova, Anastassia Bušina, Inga Bušina, Angelina Samoylova, Jekaterina Rekand (kõik Reval-Sport/Mella) Veronika Fomina, Merili Heinla, Maarja Treiman, Eliisabet Põldver, Aleksandra-Jennifer Mednikova (kõik Aruküla/Mistra) Kerli Jõks, Gertu Jõhvikas, Laura Kärner, Simona Koppel, Johanna Kalgan (kõik HC Tabasalu/Audentes) Angelina Samoylova (Reval-Sport/Kopli) Marjette-Maie Müntser (SK Tapa) Peatreener: Taavi Tibar Treenerid: Merit Moro ja Ella Kungurtseva Mänedžer: Sten Toomla Füsioterapeut: Triin Kont