Tarvas ja TalTech olid oktoobri lõpuks ainsad Eesti meeskonnad, kes polnud ühisliigas võiduarvet avanud. Tarva abitreener Mihkel Kure sõnul oli mäng äärmiselt oluline ja seda mitmel põhjusel. „Huvitav on näha, kuidas mängijad suudavad ennast häälestada olukorras, kus kolmapäevast on all täiesti ebaõnnestunud esitlus, aga nüüd on vaja kiiresti ümber lülituda ja uut võitlust alustada. Esimene võit annaks edaspidiseks väga väärtusliku psühholoogilise tõuke,“ arvas ta.

Viie ja poole minuti järel oli tablool Tarva poolt vaadates 6:7, ent seejärel jäid võõrustajad vastase survega hätta ja patustasid pallikaotustega. Leegionäride Kristaps Gluditise ja Marcanvis Hymoni silmade abil tegi TalTech vahe sisse, ülikoolisats pääses ette 19:10 ja võitis avaveerandi 19:14.

Teisel veerandajal püsis TalTech jätkuvalt kuival ning Lääne-Virumaa sats võitles välja viigi ning Jan Razdevseki kahesest pääsesid nad peagi ette 30:24. Kuid natuke enam kui kahe minutiga vastas TalTech 15:0 spurdiga ning Alar Varraku hoolealused läksid pikemale hingetõmbepausile 43:36 eduseisus.

Kolmandal veerandil läksid külalised hõreda publiku ees oma teed. Lahtiseks läinud mängus noppisid tallinlased ühe lihtsa korvi teise järel ning otsustava neljandiku eel oli tablool nende eduseis 67:54. Lähemale kui kümme silma võõrustajad enam ei jõudnudki ning TalTech võttis skooriga 88:72 hooaja esimese võidu.

Tarvale said eelkõige saatuslikuks 19 pallikaotust, samal ajal TalTech tegi neid vaid seitse. Tallinlaste poolel oli hea õhtu endisel Tarva mängijal Kristaps Gluditisel, kelle arvele jäi 23 punkti, kümme lauapalli, üheksa korvisöötu ja neli vaheltlõiget. Gregor Ilves toetas teda 13 ja Oliver Metsalu 12 silmaga. Lääne-Virumaa satsi vedas keskmängija Antun Maricevic, kes tõi 18 punkti, võttis maha üheksa lauda ja andis viis korvisöötu.

Intervjuu TalTechi peatreeneri Alar Varrakuga:

Tarva lootsi Vaido Rego mõtted: