Mis meeskond on senise hooaja suurim positiivne üllataja?

Kuldkepp: Keila. Kahtlused, kas oktoobri keeruline graafik lööb Eesti-Läti liiga uustulnukal jalad alt ära, osutusid asjatuks. Keilat pandi sügise alguses ühte patta Rakvere, vabandust, kindlasti mitte Rakvere, vaid Lääne-Virumaa BC Tarvaga, aga mängupilti vaadates pole neil kahel midagi ühist. Pärast napilt käest läinud mängu Pärnu Sadamaga näitas Keila vaimset tugevust, Tartu Ülikool Maks&Mooritsale ei jäetud võõrsil mingit võimalust.

Loodetavasti õpivad noortreener Peep Pahv ja tema hoolealused varsti ära ka tasavägiste lõppude lahendamise. Keilat veavad oodatult leegionärid Marcis Vitols ja Matej Radunic. Küll on meeldiv üllatus, et neile on tõhusat abi tulnud ka Keilas süsteemist sirgunud meestelt. Keskmiselt 14 punkti visanud Kristen Kasemets paistab neist enim silma, aga ausalt on oma töö ära teinud ka teised.

Kaljurand: Keila. Oleks minult hooaja eel küsitud, et kas tõenäolisem on a) Keila esimeses kahes mängus selgub võitja viimastel sekunditel ning kolmandas tõmbavad nad 20 punktiga koti pähe Tartule või b) Keila alustab hooaega üheksa kaotusega ning mänedžer Peep Pahv annab peatreener Peep Pahvile kinga, siis tõtt-öelda oleksin valinud teise variandi. Ja tõtt-öelda oli nii enne Pärnu kui Tartu mängu omavahelistes vestlustes üleval jutt, et kui tuleks alla 15-punktiline kaotus, siis oleks kõik tipp-topp.

Jättes kõrvale lätlase Marcis Vitolsi, siis muus osas on meeskonnas pikalt Itaalia kolmandas liigas pallinud keskmängija (Matej Radunic), Ukraina suvasatsi suvaline rollimängija (Ivan Mihjejev), trobikond kõrgemal tasemel debüteerivaid noori, autojuht, kehalise kasvatuse õpetaja, Delfi fotograaf ja peatreenerina tegutseb (endine?) ajakirjanik. Ning selline sats kaotas ühele möödunud hooaja meistriliiga finalistile kahega ja alistas teise 20-ga. Esiteks: mis toimub? Teiseks: müts maha!

Kuna me mõlemad vastaksime lati alt läinud tiimi küsimusele TalTech, siis läheneme teisiti… Kelle pidanuks esimesed viis matši kaotanud TalTech suvel meeskonda tooma?