ASVEL tegi kodupubliku ees sotid selgeks alates avaveerandi keskpaigast, kui nad tegid 10:10 seisult 20:0 spurdi. Lähemale kui kuraditosin silma Baskonia enam ei jõudnudki. Hispaania satsil oli must päev nii perimeetrilt (kolmesed 6/25) kui ka vabaviskejoonelt (17/28), lisaks tegi külalised lausa 18 pallikaotust.

ASVEL võttis hooaja teise võidu skooriga 87:61, meeskonna parimana tõid tagamängijad Jonah Mathews ja Retin Obasohan 13 silma. Hooaega kolme võiduga alustanud, aga teist mängu järjest kaotusega leppinud Baskonia poolelt tõi leedukas Rokas Giedraitis 14 punkti.

Kotsari arvele jäi natuke enam kui 17 minutiga kaheksa punkti (visked platsilt 4/5), kaks lauapalli ja üks vaheltlõige. Raieste teenis ligi tosin minutit, mille jooksul ta kätt valgeks ei saanud (visked platsilt 0/2), aga samas noppis ta kaks lauda ja andis ühe bloki. Sealjuures Kotsar teenis kohtumises kolm ja Raieste kaks vabaviset, aga kumbki eestlane ei tabanud neist ühtegi.

Blogi:

Enne mängu:

Baskonia alistas kolmes esimeses voorus Valencia (81:71), Belgradi Partizani (103:96) ja viimase linnarivaali Crvena zvezda (92:75). Neljandas voorus sai eestlaste leivaisa esimese kaotuse, sest nad jäid koduväljakul 92:97 alla kreeklaste Pireuse Oympiakosele. Kotsar on neljas mängus visanud keskmiselt 12,2 punkti, võtnud maha 4,2 laupalli ja andnud kaks korvisöötu, mis on kõik meeskonna paremuselt teised näitajad. Raieste on väljakule pääsenud kahes matšis.

ASVEL alistas teises ringis 77:76 Valencia, ent ülejäänud kolmes mängus on nad leppinud üsna kindlate kaotustega. Prantslasi on vedanud kogenud 35-aastane mängujuht Nando de Colo, kes on visanud ligi 15 punkti ja andnud ligi neli korvisöötu.

Baskonia meeskond sai möödunud nädala lõpus tugeva täienduse, sest käed löödi mängujuhi Pierria Henryga, kes esindas võistkonda ka aastatel 2019-2021. Eriti edukas neist oli viimane, kus ameeriklane viskas Euroliigas keskmiselt 10,5 punkti ja andis 7,3 korvisöötu. Eelmisel hooajal mängis 29-aastane ja 196 cm pikkune Henry Istanbuli Fenerbahces ja sel sügisel üritas ta Houston Rocketsi ridades pääseda NBA-sse, aga lepingut ei teeninud.