„Meid see otsus ei üllata. Me arvasimegi, et see nii läheb, sest meie sõnum Heiki Nabile oli see, et ainult hüpoteetiliste variantidega väljatulek ei ole kindlasti see, millega saaks karistust vähendada,“ kommenteeris Henn Vallimäe ERR-ile.

„CAS-i kohtulaua taga ei tekkinud ühtegi reaalset tõendit, mille alusel võiks arvata, et sportlane suudab tõendada seda, kuidas aine tema organismi sattus. See on meie arust põhjus, miks otsust ei muudetud. Et aine kogus oli väike ja see kõik on juhuslik - sellega on paneel nõus,“ selgitas Eesti Antidopingu juhatuse liige.

Vallimäe tõi välja, et spordikohtu otsus on tegelikult alles kooskõlastamise faasis. „Nii meie poolel kui ka sportlasel on õigus taotleda mingite tundlike punktide konfidentsiaalseks kuulutamist. Me oleme veidi üllatunud, et otsusega tuldi enne välja kui CAS ametlikult.“

Ametliku otsuse peaks CAS välja kuulutama oktoobrikuu jooksul. „Otsuse sisu ei muudeta, aga mõningaid punkte võidakse mitte avaldada. Neid punkte on päris mitusada, see on päris tõsine lugemine,“ tõdes Vallimäe.

Refereeritud artikli täisteksti loe ERR Spordist.