Suurte ootustega hooaega alustanud Viljandi ja Tapa kohtuvad omavahel

Viljandi HC ja SK Tapa/N.R Energy on sel hooajal meistriliigas mõlemad alistunud Mistrale ja Servitile. Võidud on võetud HC Tallinna üle ning lõuna-eestlased olid samuti paremad HC Kehrast. Mõlemal tiimil on seljataga mängud Balti liigas, kui Viljandi alistas nädalavahetusel kindlate numbritega kaks Läti klubi ning Tapa oli parem HC Tallinnast.

Sel hooajal ametlikes kohtumistes veel omavahel kokku mindud ei ole. Augusti kuus kohtuti küll sõprusturniiril Põlvas ja seal jäi peale Tapa, kuid tollal ei olnud tiimid oma põhikoosseisudes. „Meie jaoks on hetkel käsil väga keeruline periood, kus peame üheksa päevaga pidama viis mängu. Lisaks eelnenud Balti liigale, osaleme ka järgmisel nädalavahetusel eurosarjas. Vähemalt ei pea me kuskile sõitma ning eks meie põhieesmärk saab olema vastaste tugevused maha suruda, enda nõrkused elimineerida ja mäng korraga minnes ellu jääda,“ analüüsis viljandlaste treener Marko Koks. „Tuleb tuline andmine. Õnneks annab kodupublik meile väikese eelise. Peame pallid Kolkast (Tapa väravavaht Mikola Naum - toim.) mööda saama, siis peaks kõik hästi olema,“ lisas sama võistkonna paremäär Ott Varik.

Eelmisel hooajal mindi meistriliigas vastamisi neli korda ning nendest kohtumistest väljus võitjana kolmapäeval võõrustaja rollis olev võistkond. „Viljandi on hästi kokku mänginud tiim, kus on hea keemia kogenumate ja nooremate pallurite vahel. Eriti on mulle muljet avaldanud Hendrik Koksi esinemised, kelle platsinägemist ja viskeoskust on lausa lust vaadata. Selge on see, et kui Rasmus Otsal väravas on hea päev, siis saab meil väga raske olema. Lõuna-eestlased on hetkel tõusvas joones esinenud, aga ka meie läheme pidevalt paremaks. Oleme kõvasti füüsisega tööd teinud,“ vaatas kohtumisele ette SK Tapa treener Elmu Koppelmann.

Serviti kohtub HC Tallinnaga ja Mistra võitleb HC Kehra/Horizon
Pulp&Paperiga

Serviti ja HC Tallinna kohtumises lähevad vastamisi meistriliiga eri otstes paikevad tiimid, kui põlvakad on edenenud kaotusteta ning pealinlased ei ole veel võiduarvet avanud. Võistkonnad mängisid nädalavahetusel Balti liigat, kus Serviti alistas kahel korral kindlalt Leedu võistkonnad ning HC Tallinn jäi alla kodusele konkurendile, SK Tapa N-R Energy.

„Oleme hetkel väga raskes olukorras. Mängisime Tapa vastu vaid ühe vahetustega ning vigastuste hulk aina suureneb. Uladzislau Barylau tööluba ei pikendatud ning tõenäoliselt säästame Volodymyr Shcherban ja Danil Gumianov tervist. Meie põhiülesanne on see kohtumine üle elada ning tervelt tagasi tulla,“ ütles HC Tallinna treener Risto Lepp.

Nädala lõpetavad reedel toimuvas kohtumisi vastamisi minevad Mistra ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Mistra alistas samuti möödunud nädalavahetusel kahel korral kodusaalis Läti võistkonnad ning meistriliigas on alustatud kahe võidu ja ühe kaotusega. HC Kehra on vastupidiselt olnud parem ühes kohtumises ning alla jäänud kahel korral. „Kehra mäng käib kohati üles-alla, mida oli ka näha nende karikaturniiri kohtumisest Tapa vastu, kus esimene poolaeg võideti üheksaga, aga teine periood kaotati samas kaheksa tabamusega. Peame oma võimalused üles leidma ning ei tohi ära kukkumisi sisse lasta,“ analüüsis aastaid just Kehra lootsina töötanud ning endised hoolealused lugematu arvu Eesti tiitliteni viinud Mistra peatreener Jüri Lepp.