„Olime stabiilselt tugevamate grupis sees, üllatusi ratta käitumises ei ole ja sõitsime tiimikaaslasega kvalifikatsioonis ühte auku ehk parimad ringid erinesid üksteisest vaid sajandiku jagu,“ vaatas Dynavolt Triumphi esindav Eesti mootorrattur tagasi ajasõidule, kus tiimikaaslane Stefano Manzi oli üheksas ja ta ise 11.

Avasõidu võitis šveitslane Dominique Aegerter (Yamaha), kellele järgnesid Itaalia lipu all sõitvad Ducati piloodid Raffaele De Rosa ja Federico Caricasulo. „Sain stardist hästi minema, aga siis oli pisut nügimist Kawasaki-sõitjatega ja lisaks pidin Glenn Van Straaleni kukkumisest tingitud segaduse tõttu korraks hoogu maha laskma, mistõttu pudenesin avaringil kolm kohta tahapoole,“ selgitas lõpuks kümnendale kohale jõudnud Soomer Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni kodulehel.

„Alustasin seejärel kohe liidrite tagaajamist, aga neile järgi jõudes olid rehvid juba liialt kulunud, et ettepoole edasi trügida. Sellest hoolimata on tunne hea, sest ratas liigub hästi ja ilma karpi jäämiseta olnuks viies koht reaalne eesmärk,“ lisas ta.

Pühapäeval kahjuks Soomer finišisse ei jõudnud. Teise võiduajamisel võttis järjekordse esikoha MM-sarja kindel üldliider Aegerter, kellele järgnesid Caricasulo ja hooaja kokkuvõttes teist kohta hoidev itaallane Lorenzo Baldassarri (Yamaha).

Superspordi klassi tsiklid jõuavad tänavu veel Indoneesia Mandalika tänavaringrajale ja hooajale tõmmatakse joon alla Austraalis toimuva Phillip Island GP-ga. Soomer hoiab MM-sarjas 13. kohta, tema tiimikaaslane Manzi on viies. Kokku on silmad pähe saanud 35 erinevat sõitjat.