Esikohalt startinud Carlos Sainzi võistlus sai läbi juba esimesel ringil, kui George Russell (Mercedes) ta kurvist välja rammis ning selle eest viiesekundilise karistuse teenis. Liidriks kerkinud Verstappen suutis seejärel konkurentidega vahe sisse sõita, kuid paarikümne ringi pärast tuli kahel korral rajale turvaauto ning see lõi sõitjaterivi korralikult segamini.

Esikohal liikunud Verstappeni boksipeatus venis tavapärasest kümme sekundi võrra pikemaks ning see langetas ta virtuaalselt kolmandale kohale. Valitseval maailmameistril õnnesus esmalt mööduda Charles Leclerc'ist ja kuus ringi enne sõidu lõppu ka Lewis Hamiltonist, kes finišis kaotas võitjale veidi alla viie sekundi.

Verstappen jaoks oli ühtlasi tegemist selle hooaja 13. etapivõiduga, millega ta kordas Michael Schumacheri (2004) ja Sebastien Vetteli (Red Bull) rekordeid. Samuti aitas ta Red Bullil kindlustada tiimide arvestuses MM-tiitli, millega Austria meeskond sai viimati hakkama üheksa aastat tagasi.

Leclerc'i järel sai neljanda koha Sergio Perez (Red Bull), viies oli George Russell (Mercedes) ja kuues Lando Norris (McLaren).

Seitsmendana ületas finišijoone Fernando Alonso (Alpine), kes tegi Lance Strolliga (Aston Martin) 23. ringil karmi avarii, kuid suutis katkise autoga siiski imekombel lõpuni sõita.

Video Alonso ja Strolli kokkupõrkest:

Esikümme:

Kui blogi kohe ei avane, siis palume lehekülge värskendada.

BLOGI:

Enne võistlust:

Sainz edestas laupäeval toimunud kvalifikatsioonis oma tiimikaaslast Charles Leclerc'i 0,065 sekundiga ja Max Verstappenit (Red Bull) 0,092-sekundiga.

Kuna Leclerc sai aga masina mootori vahetamise tõttu kümnekohalise karistuse, stardib teisena Verstappen.

„See oli lõbus, väga lõbus,“ ütles Sainz eelsõidu järel. „Väga keeruline. See on nii puhanguline, et iga kurv on nende autodega seiklus: sa ei tea, kui suure haarduvuse sa saad.“