Eestlane oli stardis 200m vabaujumises, läbides kaheksa basseinipikkust ajaga 1.44,88, mis kindlustas talle pääsme finaali kuuenda ajaga. Eelmise aasta detsembris ujutud rahvusrekord on Zirgi nimel ajaga 1.42,97.

„Stardinimekirja vaadates oli teada, et sel alal on kõige tihedam konkurents, aga läbisin hommikuse kadalipu edukalt,“ sõnas Zirk peale eelujumist. „Ujumise üle ei saa nuriseda, aga õhtul proovin parandada just kolmandat 50 meetri lõiku, tundub et seal on varu sees.“

Eelujumiste nobedaim oli Lõuna-Aafrika Vabariiki esindav Matthew Sates ajaga 1.43,14, kellele järgnesid Kieran Smith (1.43,87) ja Kyle Chalmers (1.44,28). Üllatuslikult jäi finaali ukse taha eile 200m liblikujumise võitnud Chad le Clos, kes on enda karjääri jooksul võitnud olümpiakulla ja kolm hõbedat.

23-aastane eestlane on veidi pettunud, et rohkem MK-etappe tänavu Euroopas ei toimu, sest peale Berliini toimub veel ainult kaks etappi, aga need on Kanadas ja USA-s.

„Kahju, et Euroopas rohkem etappe ei ole, tänavune hooaeg oleks suurepärane aeg selleks, sest ei toimu ka Rahvusvahelist Ujumisliigat (ISL),“ selgitab Zirk. „Põhja-Ameerika etapid oleksid väga vajalikud, aga paraku pean loobuma nendest. Teised tippujujad liiguvad ringi koondistega ja alaliidud loovad võimalused, mina pean hakkama saama enda rahakotiga, kuid õnneks on mul mõned suurepärased koostööpartnerid, kes aitavad vee peal püsida.“