Eestlased on reedest saadik püsinud rallil neljandal kohal. 17. kiiruskatsega tuli kolmas koht veidi lähemale, sest tänavune maailmameister Kalle Rovaperä (Toyota) lõhkus rehvi. Kaht meest lahutab nüüd 10,8 sekundit.

Tänak rääkis pühapäeval kahe katse järel toimunud meediapausil, et ühegi kindla eesmärgiga ta täna starti ei tulnud. „Tahame lihtsalt ralli lõpuni jõuda,“ sõnas ta All Live eetris.

Riudecanyesi katse, mis on ühtlasi hilisem punktikatse, esimesel läbimisel oli Tänak neljas. Ta kaotas katse võitnud ja teist kohta kindlustavale tiimikaaslasele Thierry Neuville'ile 7,1 sekundit. „Aeglane ja nõudlik katse. Üks kurv ajab teist taga,“ kirjeldas Tänak punktikatset. Eestlaselt uuriti, kas ta läheb seal maksimumpunkte püüdma. „Olin juba praegu maksimumi lähedal, aga jäime tipust kaugele. Raske on midagi enamat teha.“

Rovanperält uuriti, kuidas ta kolmanda koha hoidmise võimalusi hindab. „Vahe pole liiga suur, järgmine katse on rehvidele üsna nõudlik,“ sõnas ta. „Loodetavasti suudame kahel viimasel katsel probleeme vältida ja loodame, et kümnest sekundist piisab.“

Ralli jätkub kell 11.29 algava 18. kiiruskatsega. Hooaja esimese võidu suunas liigub Sebastien Ogier (Toyota), kellele järgnevad Neuville (+14,1), Rovanperä (+28,8) ja Tänak (+39,6).