Austria miljardär oli pikka aega haige, kuid suutis ära näha, kuidas Red Bulli sõitja Max Verstappen tuli kahekordseks maailmameistriks.

Verstappen rääkis Mateschitzist pärast Austini etapi kvalifikatsioonisõitu. „See oli kõigile raske uudis. Raske oli kvalifikatsiooni alustada, sest tulemus polnud sel hetkel üldse oluline. Ta on teinud nii palju Red Bulli ja spordi ja eriti minu jaoks. Proovisime kvalifikatsioonis endast kõik anda, kuid ees on veel võistlus ja üritame tema auks pühapäeval väga hästi sõita,“ sõnas Verstappen, kes stardib USA etapile teisena Carlos Sainz Jr-i kõrvalt.

Red Bulli F1 meeskonna juht Christian Horner nimetas Mateschitzi nende tiimi kirglikuks toetajaks, kes oli justkui nende selgroolüli. „See on väga-väga kurb hetk,“ ütles Horner Austinis.

Mercedese meeskonna boss Toto Wolff, kes on samuti austerlane, tunnistas, et Mateschitzi elutööd on raske sõnadesse panna. „See mees oli suurem kui elu. See, mis ta on teinud Austria jalgpali, jäähoki, Leipzigi, vormelisõidu jaoks - see on ilmselt suurim, mida keegi on suutnud.“

Jaga
Kommentaarid