„Olen hooajaga üsna rahul. Mitte küll 100%, aga suures plaanis hea hooaeg. Pean saavutatuga olema rahul, kuid alustasin tööd järgmise aasta nimel, et tuleksid veelgi suuremad saavutused,“ lausus Delfile sel aastal EM-il kaks kulda ning MM-il kulla ja hõbeda võitnu.

Ingebrigtsen Euroopa Kergejõustikuliidu parimate kergejõustiklaste auhinnagala Golden Tracks eel võimalikku aasta meessportlase tiitlit üle ei tähtsustanud. „Kõige tähtsam on see, et üsna lahe on olla osa Euroopa kergejõustikust. Väga paljud on teinud häid tulemusi, seda nii Münchenis EM-il kui Eugenis EM-il. Tähistame siin seda,“ sedastas ta.

Kruiisiterminalis peetud auhinnagalal sai aasta naissportlaseks 400 m (tõkke)jooksja Femke Bol (Holland), meeste vastava aunimetuse jagasid kahe peale teivashüppaja Armand Duplantis (Rootsi) ja Ingebrigtsen, kes valitses Euroopat 1500 ja 5000 meetri jooksudes.

„1500 on vaimselt ja füüsiliselt nõudlik ja kompleksne distants, seda ka ettevalmistuse vaates. Suure tõenäosusega hakkan tulevikus jooksma pikemaid jookse, aga tahan joosta 1500-t nii kaua kui võimalik,“ lausus 22-aastane sportlane.

Kes aga võidaks 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholmi ja Ingebrigtseni vahelise 800 meetri võidujooksu? „Teeksin talle kindlasti pähe,“ oli Ingebritsen enesekindel.

Vaata inglise keelsest videost, mis on Ingebrigtseni meelest Norra spordi ja kergejõustiku edu saladus.