Kruiisiterminalis peetud auhinnagalal sai aasta naissportlaseks 400 m (tõkke)jooksja Femke Bol (Holland), meeste vastava aunimetuse jagasid kahe peale Armand Duplantis (Rootsi) ja pikamaajooksja Jakob Ingebrigtsen (Norra). Tõusvad tähed olid odaviskaja Elina Tzengko (Kreeka) ja kettaheitja Mykolas Alekna (Leedu).

Blogi:

Enne üritust:

Aasta naissportlase kategooria kolm finalisti on 400 m (tõkke)jooksja Femke Bol (Holland), kõrgushüppaja Jaroslava Mahutšihh (Ukraina) ja seitsmevõistleja Nafissatou Thiam (Belgia). Kusjuures kõik kolm on varasemalt võitnud Tõusva Tähe auhinna.

Aasta meessportlase kategooria kolm finalisti on teivashüppaja Armand Duplantis (Rootsi), pikamaajooksja Jakob Ingebrigtsen (Norra) ja kaugushüppaja Miltiadis Tentoglou (Kreeka).

Tõusva Tähe naiste kategoorias jõudis kolme finalisti hulka ka Eesti kõrgushüppaja Karmen Bruus, kes tuli sel aastal U20 vanuseklassi maailmameistriks. Ühtlasi kordas ta Eesti rekordit ja U18 vanuseklassi maailma tipptulemust (1.96). Karmeni kõrval on nomineeritud veel tema eakaaslane kõrgushüppaja Angelina Topić (Serbia) ning odaviskaja Elina Tzengko (Kreeka).

Meeste Tõusva Tähe kategooria kolm finalisti on kettaheitja Mykolas Alekna (Leedu), kaugus- ja kõrgushüppaja Mattia Furlani (Itaalia) ning pikamaajooksja Niels Laros (Holland).

Lisaks tunnustatakse auhinnagalal Euroopa Kergejõustikuliidu poolt silmapaistvaid treenereid ja teisi kergejõustiku arengusse panustanud inimesi. Golden Tracks auhinnagala otseülekanne on nähtav ETV2 kanalil algusega kell 19.30. Auhinnagala õhtujuhid on Ksenija Balta ja Andy Kay.