Puhta tennise eest võitlev ühendus International Tennis Integrity Agency (ITIA) teatas reedel, et Halepile on määratud dopingu kasutamise eest esialgne võistluskeeld.

Rumeenlanna andis positiivse proovi tänavuse US Openi ajal, kui tema organismist leiti keelatud ainet roksadustaati, mis aitab organismil toota hapnikku kandvaid punaseid vereliblesid.

Nüüd on Rumeenia meedias sõna võtnud ka Halepi isa Stere Halep, kes ei usu mingil juhul, et tema tütar oleks valemängija.

„Mida me näeme? Me näeme tavalist asja, mis võiks juhtuda igaühega. Spetsialistid ütlevad, et me ei saa teada, mis juhtus. Ma ei ole spetsialist. Olen veendunud, et ta pole kunagi midagi keelatut võtnud. See kõik nõuab kannatlikkust ja jumal toob selle asja päevavalgele. Ja me oleme oma südames puhtad, sest Simona on puhas, puhas,“ rõhutas Stere Halep, vahendab evz.ro.

Ta lisas: „Te võite küsida ka nende inimeste käest, kes on Simonaga koos töötanud ja treeneritelt... Simona on selles osas ainulaadne. Tema meeleseisund on suurepärane, kui ta on hingelt puhas, pole tal midagi karta.“

31-aastast Halepit ähvardab süüdimõistmise korral nelja aasta pikkune võistluskeeld.

Rumeenia riikliku antidopinguagentuuri (ANAD) juht Gabriela Andreiașu ütles, et Halepil seisab ees raske katsumus. „Sportlased vastutavad otseselt selle eest, mis nende kehas on. Ta peab tõestama, kuidas see aine kehasse sattus, sest see aine ei ole organismis üldse lubatud,“ rääkis Andreiașu.