31-aastane Halep andis positiivse proovi tänavuse US Openi ajal, kui tema organismist leiti keelatud ainet roksadustaati, mis aitab organismil toota rohkem hapnikku kandvaid punaseid vereliblesid.

Rumeenia meedia kirjutab, et Halep hoidis dopingujuhtumit saladuses kaks nädalat, sest temale laekus vastav informatsioon juba 7. oktoobril. Rumeenlanna tegi Twitteris avalduse alles pärast seda, kui ITIA tõi juhtumi avalikkuse ette.

15. septembril oli Halep oma hooaja lõppenuks kuulutanud. Rumeenlanna käis enne seda ninaoperatsioonil, et leevendada hingamisprobleeme.

„Täna algab mu elu raskeim matš: võitlus tõe eest,“ kirjutas Halep täna Twitteris. „Mind on teavitatud, et minu dopinguproov oli positiivne keelatud aine roksadustaadi osas. See oli minu jaoks elu suurim šokk.“

„Kogu oma karjääri jooksul ei ole petmise mõte mulle kordagi pähe tulnud, sest see on täiesti vastuolus kõigi väärtustega, milles mind on haritud. Sellise ebaõiglase olukorraga silmitsi seistes tunnen end täielikus segaduses ja reedetuna,“ kirjutas kahekordne slämmiturniiride võitja.