60-aastane snuukrilegend Jimmy White oli teisipäevasel Põhja-Iirimaa lahtiste teise ringi mängus pahuras meeleolus. Matšis belglase Luca Breceliga ütles kohtunik Ben Williams valjusti, et White soovib järgmisena lüüa sinist palli ning parandas end kiirelt, et sihtmärk on siiski pruun mänguvahend.

Totter eksitus ajas Williamsi naerma, kuid tavaliselt joviaalse sportlasena tuntud White ei näinud asja sugugi humoorikas valguses. „Mis selles naljakat oli? Mis selles naljakat oli?“ küsis snuukriäss korduvalt ja tõstis näpu ähvardavalt üles. Sellega muutus ka kohtuniku tonaalsus, kes andis viibutuse eest ametliku hoiatuse.

Ärritunud White eksis pruuni palli löömisel, kaotas tolle neljanda seti ja kogu matši. Eurospordi stuudios kohtumist kommenteerinud praegune snuukri superstaar Ronnie O'Sullivan ja varem alaga tipptasemel tegelenud Alan McManus said White'i meelehärmist aru.

„Ma mõistan Jimmyt. Areenil tehakse tõsist asja, Jimmy võttis tänast matši väga tõsiselt ja oli täielikult keskendunud. Loomulikult võib sobivas olukorras tekkida lõbusaid hetki, aga siin ootas Jimmyt oluline löök,“ esitas McManus oma vaate. „Ta ei tahtnud, et miski teda häiriks. Ausalt öeldes oleks kohtunik pidanud vabandama ja matš läinuks rahulikult edasi.“

O'Sullivanile jäi arusaamatuks, miks White sai sellises olukorras hoiatuse. Hiljem intervjuud andes tõdes White, et ei kahetse tehtut. „Olin 0:3 taga, vastane lõi siit-sealt sisse ja üritasin anda endast parimat. See polnud näidismatš, vaid tõsine kohtumine. Olukord oli naljast kaugel,“ lisas sportlane.

Karjääris 10 suurturniiri võitnud White oli 80ndate lõpus pikalt maailma teine number, praegu hoiab ta 90. positsiooni.