Vatutin tõdes et sõda ja Euroopa korvpallielust välja jäämine mõjub tiimile keeruliselt. „Muidugi on klubil raske ja meie sissetulekud vähenesid. Ma ei oska veel täpseid numbreid öelda. Juba tehtud ja võib-olla ka järgnevate eelarvekärbetega pole numbrite kokku arvutamine lihtne. Kuid meie ambitsioonid on jätkuvalt samad ehk me tahame võita iga kohtumise. Isegi praeguses keerulises olukorras. Tänavu tuleb võite ja häid tulemusi,“ kirjeldas ta klubi praegust seisu.

Veebruaris ründas Venemaa Ukrainat, mille tagajärjel visati meie idanaabri klubid eurosarjadest välja. Mandri üheks tugevamaks kohalikuks sarjaks tõusnud VTB ühisliigast lahkusid aga pea kõik välisklubid, nende hulgas ka meie Kalev/Cramo.

Vatutini väitel on Moskva armeeklubi ehk CSKA prestiiž aegade madalaimal tasemel. „Kriisis on ka omanikud ja sponsorid, mistõttu pole nad lihtsalt VTB liigas osalemise nimel nõus kulutama suuri rahasummasid. Sealt tuleb ka eelarve vähenemine. Lahkusime rahvusvaheliselt areenilt, millega kahanes ka CSKA roll korvpallimaailmas,“ jätkas klubijuht.

Kuigi Moskva CSKA visati Euroliigast välja, siis mõneti üllatuslikult osalevad nende juhid jätkuvalt sarja aktsionäride koosolekutel. „Klubi võtab täisaktsionärina osa kõigist olulistest hääletustest. Meie huvides on Euroliiga areng. Praegu me ei saa seal osaleda, aga võistluskeeld on ajutine – varem või hiljem mängivad Venemaa klubid taas Euroopas. Igal juhul töötame korvpalli heaks, sellest võidavad absoluutselt kõik osapooled,“ väitis Vatutin.