Uusitalo rääkis Ilta-Sanomatile, et FIS-i juhatus koguneb sel laupäeval Austrias Söldenis. Kõnealusel kohtumisel otsustatakse ka Venemaa suusatajate lähitulevik MK-sarjas. Uusitalo sõnul on otsus juba tehtud ning seda enam ei muudeta. Soomlase teatel uuel hooajal Venemaa suusatajaid MK-sarjas võistlemas ei näe.

Ühtlasi avaldas soomlane taas kahetsust FIS-i peasekretäri Michel Vioni hiljutise sõnavõtu üle. Prantslane rääkis septembris, et venelased võiks novembris hakkaval hooajal taas võistlema lubada.

Vion ütles toona Saksamaa väljaandele Bild, et Venemaa ja Valgevene sportlaste ees Ukraina sõja tõttu sulgunud uks hakkab tasapisi avanema. „Paistab, et see aeg tuleb aina lähemale ja lähemale. Ma ei tea, kas nende riikide sportlased on MK-sarjade alguseks kohal. Kindlasti mitte esimeseks mäesuusatamise MK-etapiks (22. oktoober). Aga võib-olla on detsembriks lahendus leitud. Ja võib-olla Planicas peetavaks MM-iks. See oleks hea võimalus,“ rääkis Vion.

„Tema sõnu on valesti mõistetud,“ väitis Uusitalo septembris. „Pole mitte mingit soovi neid tagasi MK-sarja lubada. Sel teemal pole arutelusid peetud.“

Jaga
Kommentaarid