Just Kataloonias kindlustas Tänak kolm aastat tagasi ajaloolise MM-tiitli. Seejärel pole eestlane Hispaanias aga täisrallit kirja saanud. 2020. aastal Hispaania MM-etapp kalendrisse ei kuulunud, mullu katkestas ta avapäeval.

„Ma pole pikalt [seal] täisrallit kaasa teinud. Saab huvitav olema näha, kuidas läheb. See saab Belgia rallist väga erinev olema,“ vahendas WRC-sarja koduleht Tänaku sõnu. „Hispaanias on pidamine parem, sel nädalal ootab ees puhas asfaldiralli. Sel rallil tuleb olla autoga heas tasakaalus.“

Tänaku sõnul on oluline õige seadistuse leidmine. „Teame nende katsete iseloomu. Pikad kurvid võivad tekitada teatud alajuhitavust,“ märkis ta.

Hyundai ässa jaoks on tänavu viimased asfaldirallid kulgenud edukalt. Belgias võidutses just Tänak, Horvaatias oli ta teine. „Näitasime Belgias ja Horvaatias, kui hea meie asfaldipakett on. Loodame sellega siin jätkata,“ lisas ta. „Ootan lõbusat ja nauditavat rallit. Samas on oluline olla konkurentsis ning võidelda nii paljude punktide eest kui võimalik.“

Hooaja üldarvestuses hoiab Tänak teist kohta. Juba MM-tiitli kindlustanud Kalle Rovanperäle (Toyota) kaotab ta 64 punktiga.