„Ma olen nii õnnelik, et olen taas siin, sest eelmisel aastal õnnestus mul see auhind võita ja see sundis mind veel enam pingutama. Aga ilma oma tiimikaaslasteta poleks see olnud võimalik. Tahan tänada Barcelona treenerit ja kõiki klubi töötajaid,“ sõnas 28-aastane Alexia Putellas oma võidukõnes.

Meestest sai parima autasu oodatult 34-aastane Karim Benzema. Prantslane juhtis Madridi Reali eelmisel hooajal võidule nii Hispaania kõrgliigas kui ka UEFA meistrite liigas, lüües 46 mänguga kokku 44 väravat.

„Seda auhinda enda ees nähes olen tehtud töö üle tõeliselt uhke. See oli lapsepõlveunistus, et mul oleks motivatsiooni... Mul oli kaks eeskuju [Zinedine] Zidane ja Ronaldo ning see unistus oli alati minu peas. Pidage meeles, et kõik on võimalik,“ sõnas Benzema oma võidukõnes.

„Tahan tänada kõiki meeskonnakaaslasi nii Realis kui Prantsuse koondises. Mul oli raskeid aegu, kui ma polnud rahvuskoondises, kuid ma jätkasin töötamist ega andnud kunagi alla,“ rääkis Benzema.

Ründetähele andis auhinna üle tema endine treener Zinedine Zidane, kes oli viimase Prantsuse jalgpallurina maailma parimaks valitud 1998. aastal.

Benzemast sai ühtlasi vanim Ballon d'Or`i võitja alates Stanley Matthewsist, kes pälvis parima mängija tiitli 1956. aastal 41-aastaselt.

„Vanus on vaid number. Inimesed mängivad tänapäeval kõrge eani ning minus põleb endiselt suur kirg ja tahtmine,“ andis Benzema mõista, et 34 pole veel mingi vanus.

Lisaks Benzemale pääsesid tänavu esinelikusse: 2. Sadio Mane, 3. Kevin de Bruyne, 4. Robert Lewandowski.

Portugali legend Cristiano Ronaldo, kes on Ballon d'Or`i pälvinud viiel korral, sai tänavu alles 20. koha. Seitsmekordne võitja Lionel Messi ei pääsenud üldse 25 finalisti hulka.

2022. aasta Gerd Mülleri ehk parima ründaja autasu võitis meestest poolakas Robert Lewandowski. Eelmisel hooajal lõi ta Müncheni Bayerni eest 57 väravat. Poolakas oli sama suhinna võitnud ka eelmisel aastal.

Lev Jašini nimelise parima väravavahi auhinna pälvis Madridi Reali ja Belgia koondise väravavaht Thibaut Courtois, kes valiti kevadel UEFA meistrite liiga finaali parimaks mängijaks. Real võitis siis Liverpooli 1:0.

Aasta klubiks valiti Inglismaa valitsev meister Manchester City. Teise koha sai FC Liverpool ja alles kolmanda Madridi Real.