Kataloonias kohapeal on Delfi ja Eesti Päevalehe reporter Jaan Martinson. Igal rallipäeval läheb eetrisse ka „Kuues Käik“ podcast, mida veavad Gunnar Leheste ja Roland Poom. Saatesse on palavalt oodatud ka kuulajate küsimused (kuueskaik@delfi.ee)!

Pühapäev:

Pimeduses toimunud 16. kiiruskatse võitis Sordo. Tänak oli seitsmes (+2,8). 17. kiiruskatse kujunes sündmusterohkeks. Craig Breen (M-Sport) sõitis vastu mäge, lõhkudes rehvi ja ka autot. Rehvipurunemine tabas ka Elfyn Evansit (Toyota) ja Rovanperä. Kui Breen kaotas katse võitnud Neuville'ile 59,2 sekundit, siis Evans 21,2 ja Rovanperä 13,2 sekundit. Sellega langes soomlane teise koha heitlusest ja edestab neljandal kohal olevat Tänakut nüüd 10,8 sekundiga. Tänak oli katsel neljas (+7,1). Breen langes seitsmendalt kohalt üheksandaks.

18. kiiruskatsel võidutses Ogier. Tänak oli kolmas (+1,9). Ta vähendas Rovanperäga vahe 8,8 sekundi peale. Punktikatse paremusjärjestus ilmestas kogu ralli jõudude vahekorda. Ogier võttis katsevõidu Neuville'i, Rovanperä, Tänaku ja Sordo ees. Tänak teenis seega juurde kaks lisapunkti.

MM-sarja üldseis

Georg Linnamäe tõusis punktikatsega kaks kohta ning lõpetas WRC2 klassis ralli 11. kohal (+3.49,8). MM-ralli võitis Teemu Suninen, kellele järgnesid Yohan Rossel (+32,5) ja Nikolai Gryazin (+53,3).

Ralli lõppseis:

Reede ja laupäeva kokkuvõtet saab lugeda blogi alt. Kui blogi kohe ära ei lae, palume oodata või lehte värskendada.

OTSEBLOGI:

Eesti ekipaaže on võistlustules kaks. Kui Ott Tänak - Martin Järveoja sõidavad Hyundai ridades Rally1 klassis, siis Georg Linnamäe koos britist kaardilugeja James Morganiga võistleb taas Volkswagen Polo GTI R5-ga Rally2 arvestuses.

Rally1 autosid on sedapuhku stardis 12. Lisaks Tänakule esindavad Hyundaid Thierry Neuville ja Dani Sordo. Toyota ridades võistlevad Uus-Meremaal ajaloolise MM-tiitli kindlustanud Kalle Rovanperä, lisaks Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta. M-Spordi Fordi Rally1 masinaid on stardis koguni viis. Neid ohjavad Craig Breen, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Adrien Fourmaux ja erasõitjana Jourdan Serderidis.

Reede:
Rovanperä alustas päeva kahe katsevõiduga. Tänak näitas vastavalt kolmandat ja viiendat aega. SS3-l avaldas Tänak, et tema masinal polnud kahel esimesel katsel hübriidi. Kahel järgmisel katsel näitas Tänak paremat kiirust, aga pärast SS4 jäi Tänak kümnekonnaks minutiks tee äärde autot putitama, sest generaatoririhm oli vaja välja vahetada. SS4-l kerkis liidriks Neuville.

SS5-l võidutses Ogier, kes tõusis taas ralli liidriks. Tänak näitas katsel teist aega. Vihmastes oludes toimunud SS6-l noppis katsevõidu Rovanperä, kes kerkis teiseks. Tänak oli seitsmes ja jätkas kokkuvõttes neljandana. SS7-l võidutses Rovanperä. Tänak, kes katse järel tõdes taas, et ei leia vajalikku enesekindlust, kaotas soomlasele juurde 4,8 sekundit. Toyota mehed Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ning Hyundai sõitja Dani Sordo lõhkusid katsel kõik vasaku esimese rehvi ja kaotasid omajagu aega. Kõige kergemini pääses Sordo, kes kerkis Evansist mööda viiendaks.

Päeva lõpetas katsevõiduga liider Ogier. Tänak oli kümnes (+7,0). Seejuures kadus viimasel katsel Tänaku masinal taas hübriid ära. Päeva lõpetas Ogier 4,8 sekundiga Rovanperä ja 12,5 sekundiga Neuville'i ees. Esineliku järel tuleb juba suurem vahe, kui Dani Sordo kaotab Tänakule 30,9 sekundiga.

Georg Linnamäe hoidis WRC2-s nelja kiiruskatse järel kuuendat kohta, kaotades liidrile Teemu Suninenile 19,8 sekundit. Järgmisel katsel kaotas ta parimatele aga enam kui kaks minutit ning langes esikümnest välja. Linnamäe langes 18. kohale. Suninen edestab reede järel 12,7 sekundiga Nikolai Gryazinit ja 16,7 sekundiga Yohan Rosselit. Linnamäe on 14. (+3.00,9).

Laupäev:

Päeva alustas katsevõiduga Neuville, kes vähendas veidi vahet kahe ees oleva Toyotaga. Tänak näitas neljandat aega (+2,1). Kümnendal kiiruskatsel oli kiireim Ogier, kes kindlustas liidrikohta. Tänak oli viies (+6,0). 11. kiiruskatse sai kiire lõpu, sest M-Spordi duo Gus Greensmith ja Jonas Andersson tegid karmi avarii ning katse tühistati. Ekipaažiga on kõik korras.

12. kiiruskatsel võttis taas katsevõidu Ogier. Tänak oli teine (+2,2). 13. katsel näitas võimu jällegi Ogier. Taas teise aja sõitnud Tänak (+3,3) lähenes veidi Neuville'ile. Kaht tiimikaaslast lahutas 11,1 sekundit. 14. kiiruskatsel võttis ülekaaluka võidu Dani Sordo (Hyundai), kes edestas Neuville'i 5,0 sekundiga. Tänak tegi katsel ilmselt sõiduvea, sest auto radiaator oli heina täis. Hein sattus ka vasaku esiratta pidurite vahele ning võttis tuld. Katsel kaotas ta Sordole 9,8 sekundit. Katse alguses oli probleeme ka teisel kohal oleval Rovanperäl, kelle edu Neuville'i ees sulas 0,4 sekundi peale.

Õhtusel 2,15 km pikkusel Salou linnakatsel olid kiireimad tiimikaaslased Tänak ja Neuville. Neuville pääses ühtlasi 1,4 sekundiga Rovanperäst mööda teisele kohale.