Red Bulli eelarve ületas 2021. aastal lubatud 145 miljoni dollari piiri, kinnitas FIA. Alaliit lisas, et rikkumine oli „väike“, sest meeskond ületas lubatud piirmäära vähem kui 5% ehk alla 7,25 miljoni dollari.

FIA ei avaldanud, kui suur oli täpne rikkumine ja millist karistust Red Bullile kohaldatakse. Alaliidu teates märgitakse vaid, et hetkel „võetakse kasutusele asjakohased meetmed“.

Varem on spekuleeritud, et kui eelarvepiirangu rikkumine oleks suurem kui 5%, võiks Red Bulli ähvardada ka MM-punktide ära võtmine.

Endine vormeliboss Ecclestone andis aga Saksamaa väljaandele Blick mõista, et pelgalt punktide kaotamisega nad ei pääse. „Nad saavad palju rängemalt karistada,“ rääkis 91-aastane britt, kes on Red Bulli tiimipealiku Christian Horneri hea sõber.

Kuigi Ecclestone ei osanud otseselt välja öelda, kuidas Red Bulli rikkumise eest karistatakse, siis võimalike variantidena on meedias välja toodud nii rahatrahv, järgmiseks hooajaks kulupiiri langetamine, testimise piirang kui ka võistluskeeld.